'Ceset kokusundan yolda yürünmüyor' | " /> 'Ceset kokusundan yolda yürünmüyor' | "/>

En Sıcak Konular

'Ceset kokusundan yolda yürünmüyor'

20 Ocak 2009 10:08 tsi
'Ceset kokusundan yolda yürünmüyor' 

İsrail askerleri 3 hafta sonunda Gazze'yi terk ederken içeri giren basın mensuplarının operasyon hakkında anlattıkları tüyler ürpertici..

İsrail'in Hamas'a yönelik Gazze operasyonundan geriye gittikçe artan ölü sayısı, tedavi bekleyen binlerce hasta ve enkaza dönmüş topraklar kaldı. Operasyon 17 Ocak'ta İsrail'in tek taraflı ateşkes ilan etmesi ve 18 Ocak'ta Hamas ve diğer Filistinli grupların ateşkesi kabul etmesiyle sona erdi. İsrail askerleri dün sabah geri çekilmeye başladı. Tüm geri çekilmeninse bugün sona ermesi bekleniyor. Ancak operasyonunun en vahşi yüzü yabancı gazetecilerin ve doktorların Gazze'ye alınmasıyla daha da net bir şekilde ortaya çıkıyor.

ELLERİYLE KAZIYORLAR
İsrail'de bulunan Yabancı Basın Üyeleri Birliği'nin hazırladığı kura sonucunda 8 gazeteci pazar günü Gazze'ye girdi. AP muhabiri, "İnsanlar ateşkes ilan edilir edilmez elleriyle enkazı kazımaya başladı. Bir yandan cesetleri çıkarıyorlar bir yandan israil bombalarını yiyecek bir şeyler alacak paraya dönüştürmek için topluyorlar" diye yazdı. İşte AP muhabiri gözünden Gazze: "Şehrin her yerinde bombaların etkisiyle dev çukurlar ve tepecikler oluşmuş... Toprak ve metal iç içe girmiş. Binalar yerle bir olmuş. Her yıkık binanın başında bir grup kalabalık. Ahşap, beton ve metal parçalarının altından ceset çıkarıyorlar. Yolda günlerdir gömülmeyen hayvan ve insan cesetlerinin çürümüş kokusu birbirine karışıyor. Kokudan nefes almak imkânsız..."

DOKTORLAR GAZZE'DE
İngiliz Times gazetesi muhabiri Azmi Keshawi Zeytun'da Filistinlilerle konuşuyor. Tamirci olduğunu söyleyen Mustafa Kozad (57) "İsrail ordusunun tsunamiden farkı yok. Ölenlerin acısıyla doluyum" diye konuştu. Mısır hükümeti doktor ve sağlık görevlilerinin Refah sınır kapısından geçip Gazze'ye girmesine izin vermeye başladı. Başta Mısırlılar olmak üzere birçok ülkeden doktorlar Refah'tan geçerek Gazze'ye girdi. Öte yandan- Suudi Arabistan, Gazze'ye 1 milyar dolar yardımda bulunacağını açıkladı.

2 milyar $ Toplam hasar.
400 Ölen çocuk sayısı.
9 Ölen İsrailli asker sayısı.
1250 Ölen Filistinli sayısı.
12 ay Ekonominin yeniden canlanması için gereken süre.

sabah



Bu haber 345 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,926 µs