En Sıcak Konular

Genç Parti neden buharlaştı?

20 Ocak 2009 09:01 tsi
Son genel seçimde "Mazot 1 YTL olacak", "Emekliye 14 maaş" gibi kampanyalarıyla gündemden düşmeyen Cem Uzan’ın Genç Partisi, yerel seçim öncesi buharlaştı. GP, YSK’nın belirlediği yerel seçime girecek partiler arasında yer almasına rağmen,

22 Temmuz seçimleri öncesinde, “1 YTL’ye mazot”, “Emekliye 14 maaş” gibi vaatlerde kampanyalar düzenleyen, İbrahim Tatlıses’i milletvekili adayı yapan, TV’ ekranlarında her gün reklamlar ile boy gösteren Genç Parti (GP) yerel seçimler öncesinde buharlaştı. YSK tarafından yerel seçime girebilecek partiler arasında ilan edilen GP, muhalefet partileriyle “destek pazarlıkları” yapıyor. Cem Uzan da son seçimlerden bu yana siyasi faaliyetlerine ara verdi.
Uzan ailesiyle birlikte anılan ve 3 Kasım 2002 seçimlerinde beklenmedik bir çıkış yaparak yüzde 7.25 oy alan GP, bu başarısını Meclis’e taşıyamasa da son genel seçimde kampanyalarıyla gündemde kaldı. Mazotun 1, fındığın 8 YTL yapılacağı, emeklilerin yılda 14 maaş alacağı ve ÖSS’nin kaldırılacağı gibi vaatlerle dikkat çeken GP, ses getiren reklam kampanyalarıyla seçmenlerin karşısına çıktı. Sanatçı İbrahim Tatlıses, Devlet eski Bakanı Yaşar Dedelek, Adalet Bakanlığı eski Müsteşarı Bülent Gökgöz, Yargıtay eski Genel Sekreteri İbrahim Hakkıoğlu, milli hakem Serdar Çakman eski milletvekilleri Adil Aşırım, Sabri Güner, Muzaffer Arıkan, Cengiz Üretmen ve emekli Tuğgeneral Celal Gürkan GP’den aday oldu.. Ancak parti bu seçimde yüzde 3 oranında oy aldı.

DESTEK PAZARLIKLARI

Genel seçimlerde sürpriz sonuçlara imza atan GP’de, 29 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kalmasına rağmen adeta yaprak kımıldamıyor. 22 Temmuz seçimlerinden sonra dikkat çeken herhangi bir etkinliğe imza atmayan, ardı ardına gelen istifalarla  sarsılan parti teşkilatları yerel seçimlere belirsizliklerle dolu bir ortamda giriyor. YSK’nın belirlediği yerel seçimlere girecek siyasi partiler arasında yer almasına karşın, hala seçime girip girmemeyi tartışan GP’de aday sıkıntısı da yaşanıyor. GP’nin yerel seçimlere girmeyeceği belirtilirken, her ilde muhalefet partileri ile diresek teması yapılıyor. Bursa’da DP, Isparta’da CHP ve DP’nin ortak adayı olan Mehmet Aybatılı’yı destekleyeceği belirtilen GP, bazı illerde de DSP ve MHP’ye destek sinyalleri veriyor.

Hatay Kırıkhan’da MHP ile beraber hareket etmeyi kararlaştıran GP, bu ilçede MHP adayı Murat Sakman’ı destekleyeceğini resmen açıkladı. GP İzmir İl Başkanı Koray Günüç ise İzmir’de kimseyi desteklemeyeceklerini bildirdi. Genç Parti Bursa İl Başkanı Ceyhun Ertürk de, 29 Mart’da bu ilde Demokrat Parti’yi destekleme kararı aldıklarını söyledi.

HEDEF 2011 SEÇİMLERİ

GP’ye yakın bazı kaynaklar, Cem Uzan’ın yerel seçimlerden çok 2011 genel seçimlerine yönelik hazırlık yaptığını belirtirken, stratejik yol haritasını belirlediğini de ifade ediyor. Bu haritada Cem Uzan’ın Sakarya’dan bağımsız aday olarak, bazı GP adaylarının da Edirne, Sakarya, İzmir gibi yerlerden bağımsız adaylar aracılığıyla Meclis’e girilmesi hedefleniyor. GP gönüllülerinin internetteki yazışma gruplarında da Cem Uzan’a çağrı yapılarak, partideki belirsizliğe son vermesi isteniyor.

Gazeteport



Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,956 µs