kaos planı | " /> kaos planı | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'un kaos planı

19 Ocak 2009 21:30 tsi
Ergenekon'un kaos planı Ergenekon'un amacı ülkede kaos ve kargaşa çıkarmaktı. Bu kaos planları yürütülen soruşturma ve operasyonlar sonucunda boşa çıkmış görünüyor. Ergenekon'un kaos planı kapsamında hedefte kimler yok ki... İşte hepsi de belgeli iddialar: Unutmamak için...

Gözaltına alınan şahıslardan çıkan şok belgelere göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, komutanlar, Alevi liderler, örgütün hedefindeydi. İşte soruşturmanın başladığı günden, bugüne kadar gündeme yansıyan, o suikast iddiaları.

Ergenekon Terör Örgütü ETÖ soruşturmasıyla gözaltına alınan şahıslardan ele geçirilen şok belgelere göre, örgütün çok önemli isimlere suikast düzenlenmek için plan hazırladığı ve bunların deşifre olduğu iddia ediliyor. ETÖ'nün, ülkede kaos ve kargaşa çıkarmak için saldırı ve suikast hazırlığında olduğu iddia edilen isimler arasında kimler yok ki.

YARGITAY KROKİLERİ

Kamuoyu, soruşturmanın hemen başında, işçi partisinin genel merkez binasında yapılan aramalarda ele geçirilen bir CD ile şaşkına döndü. İddialara göre, CD'de ele geçirilen krokide Yargıtay binasının üç blokunun ayrıntılı planı, hangi kapılardan kolayca girilebileceği, nasıl kaçılacağı işaret ve numaralarla belirtiliyordu. En ayrıntılı kroki ise Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın iki makam odasından birinin bulunduğu A blok için hazırlanmıştı. Bu ayrıntılı krokiler, Cumhuriyet gazetesine bomba atılması ve Danıştay suikastiyle bağlantılı olduğu ileri sürülen ETÖ'nün, Yargıtay'a da saldırı düzenleyebileceği ihtimalini akıllara getirmişti.

YARBAY DÖNMEZ'DEN ÇIKAN ŞOK BELGE

ETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Yarbay Mustafa Dönmez'in Sapanca'daki evinde yapılan aramalarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast planı çıktığı iddia ediliyor.

Erdoğan'ın Ankara'daki evinin uydu fotoğraflarının bulunduğu krokinin, 2006 yılında Atabeyler çetesinden ele geçirilen suikast planıyla hemen hemen aynı olduğu iddia edilmişti. Suikastın 220 metreden lav silahıyla yapılacağı ve kaçış noktalarına varıncaya kadar tek tek işaretleme yapıldığı iddialar arasında.

KÜÇÜK'ÜN AJANDASINDAKİ İLGİNÇ İSİM

Tarih 26 Nisan 2007. Nurullah İlgün isimli şahıs, YÖK'e gelerek başkanlık katına çıkmak istemiş, olumsuz cevap alınca silahla rastgele üç el ateş ederek kaçmıştı.İlgün kısa süre sonra yalanarak gözaltına alınmıştı. Ergenekon iddianamesinin 48. klasöründe konuyla ilgili çok önemli bir ayrıntı bulunuyor. Veli Küçük'ün ajandasında, el yazısıyla alınmış notta Nurullah İlgün'ün ismi bulunuyor. Ajanda 1993 yılına ait. İlgün'ün isminin not alındığı sayfanın önündeki ve arkasındaki sayfalarda alınan notların 2006 yılında kaleme alındığı görülüyor. İlgün'ün ismi de 3 Şubat Çarşamba'ya ait sayfada yazılı. Yani Nurullah İlgün'ün saldırı girişiminde bir yıl öncesine.

(E) ORGENERAL BÜYÜKANIT'IN KORUMA PLANI

Yine İşçi partisi genel merkezinde yapılan aramalarda ele geçirildiği belirtilen CD'de, dönemin Genelkurmay başkanı orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın koruma planı başlıklı çizelge şeklinde bir yazı bulunmuştu. Yazının içeriğinde, Büyükanıt'ın, İzmir ve Balıkesir'e yapacağı ziyaretler sırasındaki koruma planının ayrıntılı olarak yer aldığı iddia ediliyordu.

ETÖ tutukluları uzman çavuş Muhammet Yüce, Coşkun Çalık ve Selim Akkurt arasında geçen ve iddianameye de giren telefon kayıtlarında, sanıkların yazar Orhan Pamuk, Fehmi Koru ile DTP'li vekiller Ahmet Türk, Sebahat Tuncel ve Osman Baydemir'e yönelik suikast planları yaptıkları görülüyordu.

AMAÇ TÜRKİYE'Yİ YALNIZLAŞTIRMAK

İddialara göre, Eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in Erenköy'deki bilgisayarlarında ele geçirilen belgelerde, ETÖ'nün çok önemli isimlere yönelik suikast planları yer alıyor. Suikast timlerinin üç aşamalı planlarından ilki, Sivas'taki Ermeni Cemaati Lideri Minas Durmaz Güler ve İstanbul'daki Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan'a yönelik. Mutafyan'ın Ankara'daki kazılarda ele geçirilen lav silahıyla öldürülmek istendiği iddia edilmişti. Yine aynı iddiaya göre amaç, Türkiye'yi uluslararası arenada yalnızlaştırmaktı.

HEDEFTE ALEVİLERİN ÖNDE GELEN İSİMLERİ VARDI

Gazetelerde yer alan iddialara göre, ETÖ'nün amacı Türkiye'de iç barışı bozmak için, seçimler öncesinde Alevi-Sünni kavgası çıkarmaktı. Buna göre yerel seçimler öncesi, kaos çıkarmak, Alevi açılımını baltalamak için, 12 kişiye suikast düzenlenecekti. Yine aynı iddiaya göre suikast listesinde Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kazım Genç, yazar Orhan Pamuk'un kardeşi Şevket Pamuk vardı. ETÖ bu kanlı saldırılarını 29 Marta kadar gerçekleştirmeye çalışıyordu. Planın son aşamasında ise, ETÖ, halkı korku ve paniğe sevk etmek için, Ankara'daki bir çarşıya ve büyük bir alışveriş merkezine bombalı araçla saldırı düzenlemeyi hedefliyordu.

KOMUTANLIKLARA SALDIRI PLANLARI

İddialara göre, Ergenekon Terör Örgütü tutuklusu Fikret Emek'in çantasından çıkan belgelerde Genelkurmay Başkanlığı ile Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı binalarını birleştiren tüp geçidin bombalanmasına ilişkin saldırı planları bulunmuştu.

NATO ÜSSÜNE SALDIRI HAZIRLIĞI

Dava kapsamında tutuklanan Ulusal Kanal İzmir Temsilcisi Hayati Özcan ve İşçi partisi basın sorumlusu Hikmet Çiçek'e ait bilgisayarlarda çok gizli ibareli askeri belgeler ele geçirildi. Belgelerde İzmir'deki NATO üssüne ait kapsamlı bilgiler, personellerin imza sirküleri, fotoğrafları ve park alanlarına ait fotoğraflı krokiler yer alıyor. Ayrıca üssün bütün güvenlik noktalarının en ince ayrıntısına kadar not edilmesi ETÖ'nün NATO üssüne saldırı planlayacağı şüphelerini akla getirmişti.

samanyoluhaber



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,259 µs