En Sıcak Konular

Binler Hrant için Agos'un önündeydi

19 Ocak 2009 21:09 tsi
19 Ocak 2007’de uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink için Şişli’de Agos Gazetesi’nin önünde tören düzenlendi.

Hrant Dink, suikast sonucu öldürülmesinin ikinci yılında düzenlenen törenlerle anılıyor.

19 Ocak 2007’de uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink için Şişli’de Agos Gazetesi’nin önünde tören düzenlendi. Dink için akşam saat 20.30’da da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde etkinlik düzenlenecek.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, iki yıl önce silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybettiği Şişli’de tören düzenlendi.

Halaskargazi Caddesi üzerindeki Agos Gazetesi binası önünde düzenlenen törene katılanlar, “Hrant için, adalet için”, “Hepimiz Hrant’ız, Hepimiz Ermeni’yiz” şeklinde sloganlar attı. Gruptakiler, ellerinde Türkçe, İngilizce, Kürtçe ve Ermenice “Hrant için, adalet için” yazılı dövizler taşıdı.

Törene katılanlar, Agos Gazetesi binası önüne konulan Hrant Dink’in fotoğraflarına da karanfiller bıraktı. Törende, Hrant Dink’in öldürüldüğü saat 15.00’de saygı duruşunda bulunuldu, ardından Ermeni çalgısı “duduk” çalındı.

Katılımcılar adına açıklama yapan Sanatçı Halil Ergün, bu toprakların her zaman ölümlerle beslendiğini savundu.

Hrant Dink’in öldürüldüğünü duyduğu an derinden sarsıldığını dile getiren Ergün, Dink’i kaybetmenin üzüntüsünü halen yüreklerinde yaşadıklarını ifade etti.

Ergün, Türkiye’de adaletin alması gereken daha çok yol bulunduğunu vurgulayarak, “Hrant Dink, bu toprağın yerlisi ve sahibiydi. İnsanları kucakladı ve bizden biri olarak konuştu. Dink, Türkiye’de değişik kültürleri, zenginlikleri ortaya çıkarttı. Halkların kardeşliğini savundu. Hrant Dink’in öldürülmesini engelleyemediğimiz için bu toprağın Ermenilerinden özür diliyoruz” diye konuştu.

Bu sırada, katılımcılardan bir grup, “özür diliyoruz” sloganı attı. Tören boyunca Türkçe ve Ermenice “Yiğidim Aslanım Burada Yatıyor”, “Fırat Türküsü”, “Sarı Gelin” türküleri çalındı.

Törene, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, kızları Delal ve Sera, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Ali Bayramoğlu ve Hasan Cemal’in aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci, sanatçılar Leman Sam, Mustafa Alabora ve vatandaşlar katıldı.

Hrant Dink ‘in eşi Rakel Dink ve ailesi Agos Gazetesi’nin önüne gelişi sırasında alkışlarla karşılandı. Binanın girişinde Hrant Dink’in öldürüldüğü noktaya çiçekler bırakıldı.

Toplantı sırasında Filistin ve Gazze’de yaşananlar da protesto edildi. Törenin ardından Taksim’e yürüyen bir grup ile polis arasında gerginlik yaşandı. Gruptakilerden bazılarının polise taş atması üzerine, güvenlik güçleri biber gazıyla grubu dağıttı.



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,117 µs