senaryo çok... | " /> senaryo çok... | "/>

En Sıcak Konular

Baronlarda senaryo çok...

19 Ocak 2009 19:24 tsi
Baronlarda senaryo çok... CHP'nin İstanbul adayını bir türlü açıklamaması, kulisleri hareketlendirdi. Senaryoların bini bir para. Ama onlardan biri var ki, "ört ki ölem" dedirtiyor: Derviş Başbakan, Baykal Cumhurbaşkanı!

Sebahattin Önkibar - Yeniçağ

Derviş Başbakan,Baykal Cumhurbaşkanı!

Başkanlık için en güçlü iki aday olarak Gürsel Tekin ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun adı geçiyor. Ancak zaman zaman Kemal Derviş'in adı da başkan adayı olarak geçiyor.

Derviş'in adaylık için isminin geçmesinin, 'İstanbul Dükalığı' tarafından hazırlanan yeni bir siyasi proje olduğu, AKP ile köprüleri atan 'baronların' Derviş liderliğinde yeni bir oluşum peşinde oldukları iddia ediliyor. Sebahattin Önkibar, TÜSİAD ve İstanbul sermayesinin hazırladığı 2 aşamalı Derviş planını köşesine taşıdı. Ankara ve İstanbul kulislerinde aynı anda konuşulan bu senaryoya göre, Derviş önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ardından başbakanlık görevine getirilecek. Koltuğunu kaybedecek olan Baykal ise 'Köşk'e çıkartılarak' projeye ikna edilecek.

İşte Önkibar'ın kaleminden İstanbul baronlarının "Erdoğan'ı durdurma planı"nın ayrıntıları.

CHP ADAYINI NEDEN AÇIKLAMIYOR

Daha önce de yazdık, İstanbul dükalığı, yani TÜSİAD, Kemal Derviş’in CHP’den İstanbul Büyükşehir adayı olmasında ısrarlı.
Derviş’in BM’den ayrılma kararı da bu ısrarın bir parçası.
Baronlar bastırdığı içindir ki CHP anket üstüne anket yaptırıyor.
Bilgilerime göre CHP’nin kamuoyu araştırmalarında Derviş Gürsel Tekin’i yakalayabilmiş değil, ama buna rağmen Kemal Derviş ismi hâlâ gündemden düşmedi, zira CHP bu dönem kader birliği yapma sözünü veren İstanbul dükalığını küstürmek istemiyor.

Evet AKP’nın İstanbul adayını deklare ettiği neredeyse aylar oluyor, ama CHP Derviş’ten ötürü patinaja devam ediyor.
Peki ama İstanbul egemenlerinin Kemal Derviş ısrarı sadece onun seçimi alabilecek yegâne aday olduğu için midir?
Hayır...
Baronların Derviş talebi ya da dayatmasının ardındaki gerçek bu adaylık olayının aslında bir projenin gereği olmasındandır.

HEDEF SADECE İSTANBUL DEĞİL
Proje şudur:
İstanbul sermayesi AKP’nin karşısına Kemal Derviş’in önderliğinde büyük ve merkezi bir oluşum inşa etmek istiyor.
Aslında patronların bu niyeti hatırlayın yakın geçmişte bir ekonomik organizasyon vesilesiyle Derviş’in İstanbul’a getirilmesiyle de görülmüştü.
Ne var ki Kemal bey o gün kamuoyundan yeterli ilgi ve desteği görememişti.
İşte şimdi yapılmak istenen Derviş’e böyle bir ilgi ya da desteğin var olduğunun kanıtlanmasıdır.

Bunun yolu da Kemal beyin 29 Mart’ta İstanbul’dan yarışa sokulmasıdır.
Öyle ya, İstanbul gibi Türkiye’nin beşte biri demek olan dev bir metropolde AKP’yi tahttan indirmek estirilecek rüzgârların en büyüğü değil midir?

Evet öncelikli hedef Derviş’in AKP’nin karşısında en çok oy alabileceği adres olan CHP’den aday yapılmasını sağlamak ve ardından ikinci safhaya geçmek!

DERVİŞ'E 'KURTARICI' ROLÜ

İkinci safhanın ayrıntılarına girmeden önce ilk raundun, yani Derviş’in CHP’den aday yapılması ve seçilmesinin önemine dair birkaç not: İstanbul dükalığı, Kemal Derviş’in İstanbul’dan seçilmesi ve AKP’yi alaşağı etmesi halinde okyanus ötesi ile Kıta Avrupası’na “İşte senin de yakından bildiğin ve güvendiğin AKP’ye alternatif bir isim. Halktaki karşılığı da ortada. Beraber olalım ve gizli İslamcı (!) AKP’den artık kurtulalım” diyecektir.

Ve ikinci safhada bu merkezlerden alınması kesin olan desteklerle kollar sıvanıp çıkarılacak büyük gürültülerle adeta kahramanlığa yükseltilecek olan Derviş’in önderliğinde yeni bir siyasi eksen ya da merkez yaratılacaktır. Daha direkt anlatımla Kemal bey seçimi kazanırsa İstanbul’a sadece başkanlık yapmayacak, tersine alacağı o müthiş rüzgârla merkezde yeni bir siyasi oluşumu inşa edecektir. Yapılan analizlere göre ekonomik buhran derinleşeceğinden toplumda ekonomiyi bilen kurtarıcıya talep artacak ve bu isim de İstanbul’da seçimi alıp efsaneye dönüştürülecek olan Kemal Derviş olacaktır... Derviş ekonomimizin kıyamete yelken açtığı bir süreçte adeta piyasaların Mehdi’si (as) imajıyla göreve talip olacaktır.

Evet TÜSİAD için Kemal Derviş’in İstanbul’a aday yapılıp seçilmesi gerçekte AKP’ye alternatif olarak geliştirilen siyasi bir projedir. Payitahtın efendileri Kemal Derviş’ten başka hiçbir ismin Washington ve Brüksel’e kendini kullandırma bağlamında AKP’nin ötesine geçemeyeceğini ya da o mesajı veremeyeceğini görmüş olacak ki Derviş’in CHP’den aday yapılması için haftalardır Baykal’a baskı uyguluyor.

BAYKAL KÖŞK'E

Diyeceksiniz ki AKP gider Derviş gelirse ne değişir!
Bize göre de pek bir şey değişmez, ama baronlar ve hatta kimi kurumlar bu şekilde laikliği şeklen olsa da korumaya alacaklarını düşünüyorlar. Peki Baykal orta vadede kendini tasfiye anlamına gelebilecek böyle bir şeye evet diyecek mi?

O da çok mümkün görünmüyor, lakin kulağıma çalınan bir iddiaya göre TÜSİAD’ın bir önemlisi Baykal’ın kulağına “Gül istifa etmek zorunda kalacak ve onun yerine seni Cumhurbaşkanı yaparız” taahüdünde bulunmuşmuş!

Fısıltılar bunlardır. Yorum sizin efendim!



Bu haber 920 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,596 µs