En Sıcak Konular

George Bush'a 'demokrat'ik şok

19 Ocak 2009 16:14 tsi
George Bush'a 'demokrat'ik şok Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin bu sözleri Bush'un uykularını kaçıracak...

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Parti'li Nancy Pelosi, Başkan George W. Bush yönetiminin yasaları çiğneyip, çiğnemediğinin soruşturulmasını istedi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Parti'li Nancy Pelosi, Başkan George W. Bush yönetiminin bir grup federal savcıyı görevden almasıyla yasaları çiğneyip, çiğnemediğinin soruşturulmasını istedi.

Pelosi, katıldığı televizyon programı Fox News Sunday'de, bu talebiyle, Adalet Bakanlığı gibi kurumun siyasileştirilmesinin soruşturulması çağrısında bulunduğunu belirtti.

"Geçmişten, örneğin Adalet Bakanlığının siyasileştirilmesine izin veremeyeceğimizi, bu soruşturulmadan geçilmeyeceğini öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum" diyen Pelosi, "Geçmiş, başlangıçtır" ifadesini kullandı.

Temsilciler Meclisinin Demokrat Partili üyeleri geçen hafta da Bush yönetimi yetkililerinin ulusal güvenlik adına yasaları çiğneyip çiğnemediğine ilişkin adli soruşturma açılması tavsiyesinde bulundu.

Demokrat Partili üyelerin adli soruşturma açılması tavsiyesiyle ilgili raporunda, bir grup savcının görevden alınmasıyla birlikte, gözaltındaki yabancı zanlıların sorgulanma yöntemleri (işkence iddiaları), gizli telefon dinlemeleri, eleştirilere karşı cezaya başvurma ve istihbarat bilgilerinde oynama gibi suçlamalara işaret edildi.

Başkan seçilen ve 20 ocakta göreve başlayacak olan Demokrat Partili Barack Obama ise açıklamalarında daha ihtiyatlı ifadeler kullanarak, geçmişe değil, geleceğe bakmak istediğini kaydediyor.

Obama, yakın zaman önce bir televizyon kanalına verdiği demeçte, "Hiç kimsenin hukukun üzerinde olduğunu düşünmüyorum. Diğer taraftan da geriye bakmaya karşı biri olarak, ileriye bakmamız gerektiği düşüncesindeyim" diye konuştu.

 



Bu haber 458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,593 µs