En Sıcak Konular

Baykal'ın İstanbul'u teklif ettiği başkan

19 Ocak 2009 13:11 tsi
Baykal'ın İstanbul'u teklif ettiği başkan

CHP'nin İstanbul adayının kim olacağı merak konusu. Baykal'ın önünde iki isim var. Fakat bunların dışında Baykal'ın İstanbul için teklif yolladığı bir isim var...

Yerel seçimler öncesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayını açıklayamayan CHP’nin 3 ay öncesinden başlattığı bir pazarlık ortaya çıktı. Bu günlerde, “Kemal Kılıçdaroğlu mu, İl Başkanı Gürsel Tekin mi ya da sürpriz isim mi?” soruları gündemi meşgul ederken, Baykal’ın çok istemesine rağmen partisine katamadığı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e İstanbul için de teklif yolladığı ortaya çıktı.

DSP ile kendisi üzerinden işbirliği yapılması için CHP Genel Merkezi'nin medyada haberler yaptırdığını ileri süren Büyükerşen, Eskişehir, Ordu ve Bartın'a karşı aday çıkarmayacakları Ankara, İstanbul, İzmir işbirliğinin teklifi getiren CHP tarafından nasıl yalanlandığını da aktardı. Yerle seçimlerde CHP’den aday olması beklenen ama gelen tüm baskılara rağmen partisi DSP’de kalan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP ile giriştiği pazarlığı tüm detayları ile anlattı.

TEKLİF: BAYKAL'IN GÖREVLENDİRDİĞİ VEKİLDEN

CHP ile işbirliği yapması için Deniz Baykal tarafından görevlendirilen bir milletvekili işbirliği pazarlığı yapıldığını anlatan Büyükerşen, ayrıca bu doğrultuda CHP Genel Merkezi tarafından büyük gazetelerde çok ciddi haberler yaptırıldığını öne sürdü. SKYTürk’deki “Aykırı Sorular” programında CHP’den neden aday olmadığına dair iddia ve tartışmalara açıklık getiren Büyükerşen, CHP’nin çok gizli İstanbul hesabını da gün yüzüne çıkardı.

CHP ile işbirliği noktasında olumlu yaklaştığını ve projeler sunduğunu belirten Büyükerşen, kendisi ile görüşülmesi için Baykal’ın görevlendirdiği bir milletvekili ile 2,5 ay süren görüşmeler yaptığını,, DSP’nin işbirliğini reddetmesi halinde, “Eğer DSP bu teklifi kabul etmezse siz CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olur musun?” teklifini aldığını söyledi.

"DSP KABUL ETMEZSE İSTANBUL ADAYIMIZ OLUR MUSUN?"

CHP’den kendisine işbirliği tekliflerinin ilk başta medya aracılığı ile geldiğini belirten Büyükerşen CHP için fiyasko ile sonuçlanan işbirliği sürecini şöyle anlattı: “CHP Genel Başkanı Baykal’ın görevlendirdiği bir milletvekili bana teklif yaptı. ‘Önce nereden istersen bizim partimizden seni aday gösterebiliriz. İstanbul bile olabilir.’ dediler. Ben olumsuz cevap verdim. Eğer işbirliği, ‘AK Parti’nin oy oranın bir an önce düşürülüp ondan seçime götürmek zorlama söz konusu ise o takdirde Eskişehir’de bir model yaparız, işbirliği yapabiliriz’ dedim. Şehirdeki ilçe belediye başkanlıkları, meclis üyeliklerinde bir karma ekip kurabiliriz.  Veyahut tercihler yaparız. Bir kısmında siz aday göstermezsiniz bir kısmında biz aday göstermeyiz gibi teklifler aramızda geçti. Bu arada CHP Genel Merkezi tarafından basına intikal ettirilen haberlerde bana şu teklif geldi: DSP Ankara, İstanbul, İzmir’de aday göstermeyip CHP’yi desteklesin. Aynı şekilde biz de Eskişehir ve Ordu’da aday göstermeyelim şeklinde teklifti. Ciddi gazeteler tarafından yazılan bu haberler CHP Genel Merkezi tarafından yalanlanmadı. Çünkü haberler aynı merkez kaynaklıydı. Burada benim bu teklifi Genel Başkan’a götürmem gerektiğini ve her iki partinin karar organlarının bunu çözmeleri lazım geldiğini ifade ettim. Bu şekilde ifade ettikten sonra ikinci teklif geldi; “Eğer DSP bu teklifi kabul etmezse siz CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olur musun?”

"SEVİNÇLE AÇIKLADIM YALANLADILAR"

Hem Baykal’ın görevlendirdiği milletvekilinin hem de CHP Genel Merkezi tarafından organize edilerek basında çıkan haberler üzerine DSP’nin kuruluş yıldönümünde Ankara’ya gittiğini belirten Büyükerşen, Genel Başkan Zeki Sezer ve parti yönetimine ilettiğini, Sezer’in işbirliğine Bartın’ın da dahil edilmesi halinde olumlu cevap verdiğini söyledi. Büyükerşen, bunun üzerine basın mensuplarına sevinçle, “DSP, CHP’den bu teklifi kabul ediyor” şeklinde açıklama yaptığını ve iki saat geçmeden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti meclisi tarafından ‘doğrunun’ yalanlandığını söyledi.

haber7



Bu haber 432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,276 µs