En Sıcak Konular

Eminağaoğlu'dan MSB'ye dava

19 Ocak 2009 12:39 tsi
YARSAV Başkanı Eminağaoğlu, askerlikten muaf olmasını sağlayan tartışmalı "çürük" raporlarını basına sızdırmakla suçladığı Milli Savunma Bakanlığı'na dava açtı.

Aldığı tartışmalı çürük raporlarıyla askerlikten muaf tutulan YARSAV Başkanı, medyada bu konuda çıkan haberlerden rahatsız oldu. Milli Savunma Bakanlığı'nın raporları basına sızdırdığını iddia ederek dava açtı...

Ergenekon soruşturmasının son dalgasında yaptığı açıklamalarıyla büyük tepki toplayan Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, çürük raporu tartışmalarından sorumlu tuttuğu Milli Savunma Bakanlığı aleyhine tazminat dava açtı. Eminağaoğlu, 600 yataklı Etimesgut Hava Hastanesi'ni ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) bulunan çürük raporlarının basında yer almasından hareketle medyada ve internette 300 bin haber çıktığını belirterek, Bakanlık'tan 300 bin TL’lik manevi tazminat istedi.

1 hafta sonra çüreğe çıktı

Yenimahalle Askerlik Şubesi tarafından 1988'de sevk edildiği Etimesgut Hava Hastanesi'ndeki ilk kontrolünde “'sağlam” teşhisi konulan Eminağaoğu, 1984'te Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde olduğu batın ameliyatı raporunu ibraz ederek 1 hafta sonra çürük raporu aldı. Eminağaoğlu bu rapor üzerine askerlikten muaf tutuldu.

Generaller kapıda karşıladı

Tartışmalı raporun 21 Ağustos 2008'de medyada yer alması üzerine Eminağaoğlu, tartışmalara son vermek için GATA'dan yeniden rapor alma girişiminde bulundu. Eşi Genelkurmay Adli Müşavirliği'nde çalışan Eminağaoğlu, GATA'ta generaller tarafından karşılandı. Eminağaoğlu'nun GATA'da yapılan tetkiklerinde olumsuz bir duruma rastlanmazken, Eminağaoğlu'nun beklediği açıklama Milli Savunma Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, iddiaların ilk gündeme geldiği tarihten 26 gün sonra 16 Eylül 2008'de yaptığı açıklama ile Etimesgut Hava Hastanesi'nin 1988'de verdiği son raporda sorun olmadığını, bu nedenle Eminağaoğlu'nun askerliğe elverişli bulunmadığına yeniden karar verdi.

Bu açıklamaya karşılık, Eminağaoğlu'nun tahlillerinde bir olumsuzluğun olmadığını gösteren GATA raporları medyada yer aldı.

Belge arşive geç ulaştırıldı

Yeniden askere alınmayan Eminağaoğlu, hakkında çıkan haberlere karşılık Milli Savunma Bakanlığı'nın geç açıklama yapmasını gerekçe göstererek Ankara 4. İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Etimesgut Hava Hastanesi'nde tutulan dosyanın belirlenen süre içerisinde Milli Savunma Bakanlığı arşivine teslim edilmediğini savunan Eminağaoğlu, böylece medyanın belgeyi edinmesine olanak sağlandığını ileri sürdü.

Generallerce kapısında karşılandığı GATA da Eminağaoğlu'nun hedefinde olmaktan kurtulamadı. YARSAV Başkanı, GATA'da yaptırdığı tahlillerde olumsuz bir duruma rastlanılmamasının medyada yer almasından da Milli Savunma Bakanlığı'nı sorumlu tuttu.

Haberlerden Bakanlığı sorumlu tuttu

"Savaşta ve barışta askerlik yapamaz" raporu bulunan YARSAV Başkanı, tartışmalı çürük raporlarının 100'e yakın gazete ve 50'ye yakın televizyon haber ver yorumuna konu edildiğini, 300 bin kadar da internet haberinde işlendiğini aktardı.

Aynı haberlerin Türkiye'de yasaklı olan YouTube'da bile yer aldığını belirten Eminağaoğlu, Milli Savunma Bakanlığı'nın çürük haberinin basında yer aldığı 21 Ağustos 2008'den 16 Eylül 2008'e kadar kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama yapmayarak, hakkındaki haberlerin artarak devam etmesine neden olduğunu öne sürdü. Eminağaoğlu, her 2 askeri hastanedeki sağlık raporlarının medyada yer almasından dolayı kusurlu gördüğü Milli Savunma Bakanlığı aleyhine 300 bin liralık tazminat davası açtı.

AYNI TEŞHiSE FARKLI UYGULAMA

Eminağaoğlu'nun askerlik yapmasına engel teşkil eden ve raporlarda yer alan "Appendektomi", "Primer Peritonite bağlı Zaparatomi" ve "Bridektomi ameliyatlısı" tanılarının benzer durumda olan başka askerlerin çürük raporu almasına olanak sağlamadığı tespit edildi. 66. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda görevli Er K. A. geçirdiği rahatsızlıklar ve hakkında konulan tıbbi tanılar Eminağaoğlu'yla tamamen uyuşmasına rağmen çürüğe ayrılmadı. Er K. A.'ya birliğinde tedavisine devam edilmesi önerildi.

(Bugün)



Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,846 µs