31 Mart Vakası mıydı? | " /> 31 Mart Vakası mıydı? | "/>

En Sıcak Konular

Kocatepe'deki cenaze 31 Mart Vakası mıydı?

19 Ocak 2009 12:05 tsi
Kocatepe'deki cenaze 31 Mart Vakası mıydı? Başbakan Erdoğan'ın eski yardımcısı Abdüllatif Şener, Danıştay saldırısı sonrası hükümetin üzerinde uygulanan baskıyı bakın hangi tarihi olaya atıfla açıkladı?

Gülümhan Gülten / Vatan'ın Abüllatif Şener ile yapmış olduğu röportajından ilgili kısım

‘Mutlaka orada olmalısın’

Sohbet sırasında konu Şener’in Başbakan Yardımcılığı döneminde yaşanan Danıştay saldırısına geldi. Konuyla ilgili “sohbete dönük” bazı değerlendirmelerinin ardından Şener, o gün yaşanan bazı olayları da paylaştı:

“Danıştay saldırısının olduğu gün ben bakandım. Büyük bir infial, Hükümete karşı bir tepki oldu. Cenaze için Kocatepe’ye giden birkaç bakandan biri bendim. Hatta bazı bakanlar normal olmayan yollardan hızla ayrılmışlardı oradan. Tek düzgün bir şekilde giden, cenazenin başında duran ve düzgün şekilde oradan ayrılan da bendim. Risklerle de karşı karşıya geldim. Biri kolumdan tuttu bağırıyor bana, etraftakiler tahrik olur, bir saldırıma olur diye kolumu da kurtaramadım. Hiç aldırış etmedim. Hükümete protesto vardı. Tüm bakanların gitmesi lazımdı oraya. Ama birkaç kişiden başka bakan gitmedi. Kocatepe’ye gitmekle, tartaklanmaktan da kötü risklere maruz kalacağımı gördüm. Ama kendi kendime dedim ki: Mutlaka orada olmalısın. En zor koşullarda bile bu ülkenin tüm kurumlarının ayakta olduğunu göstermek lazım. Hükümet de, Bakanlar Kurulu da bu ülkenin kurumlarından biridir. Ama o gün Bakanlar Kurulu piyasadan tamamiyle silinseydi, yok olsaydı veya bir bakanın saklandığı, birinin başına kask geçirdiği, birinin kaçarak merdivenlerden koştuğu görüntülerinden ibaret olsaydı, bir kurum kendisini ademe mahkum etmiş olurdu. Ben kendime dedim ki: ’Orada ölebilirsin, başına ağır birşey gelebilir, ama Cumhuriyet kurumlarının en önemlilerinden birinin var olduğunu kamuoyuna göstermek gerek.

31 Mart olayı...

Bu duygumu da ilk kez paylaşıyorum: ”Buraya gitmek gerekir“ derken aklıma 31 Mart vakası geldi. 31 Mart olaylarında, ayaklanma hükümet karşıtıydı. Ve İttihat ve Terakki iktidarı tamamiyle kayboldu. Meclisi, kabineyi terketti. Herkes bir yere saklanmıştı. Günlerce sokaklarda, hiçbir yerde İttihat ve Terakki yoktu. Yok olmuştu. Yani bir devlet varsa, o devletin kurumları varsa en zor koşullarda kurumların ayakta olduğunu göstermek lazım. Bir de o cenaze herkesin cenazesi olduğu kadar bizim de cenazemizdi. Haksız bir saldırıya uğramış hayatını kaybetmiş bir yargı kurumunun üyesi. Bence bütün kabine üyelerinin orada olması lazımdı.”

Vatan



Bu haber 838 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,005 µs