Genelkurmay ve MİT'e ağır suçlama!-Video Genelkurmay ve MİT'e ağır suçlama!-Video

En Sıcak Konular

Genelkurmay ve MİT'e ağır suçlama!-Video 19 Ocak 2009 10:30 tsi
Genelkurmay ve MİT'e ağır suçlama!-Video Eski Başbakan ve Bağımsız Rize Milletvekili Mesut Yılmaz Ergenekon'un çözülememesi konusunda Genelkurmay ve MİT'i suçladı.

Eski Başbakan ve Bağımsız Rize Milletvekili Mesut Yılmaz, Başbakanlığı döneminde, devlet kurumları içindeki çete olaylarına karışmış unsurların yeterince temizlenemediğini söyledi.

Yılmaz, "O günkü kurumların kafa yapısı, o kurumların başında olan kişiler, bize maalesef yeterince yardımcı olmamıştır. Bunun içinde o zaman ki Genelkurmay da var, Genelkurmay Başkanı da var, MİT de var" dedi.

Yerel seçim için AKP adaylarına alternatif adaylar blirlemek için seçim bölgesi Rize'ye gelen Mesut Yılmaz, geceyi geçirdiği otelde basın toplantısı yaptı. Yerel seçimde önemli bir görevi yerine getirmek için Rize'ye geldiğini anlatan Yılmaz, "Türkiye geçtiğimiz 1.5 yılda sanal sorunlarla uğraşmıştır. Bugün ağır bir ekonomik kriz var. Başbakan'ın dediği gibi teğet geçmemiştir. Böyle bir dönemde yerel seçimlere gidiyoruz. Benim seçmenlerime borcum var. AKP adaylarına alternatif olacak adaylar tespit etmeye çalışıyorum. Tespit edeceğimiz adayların büyük bir bölümü Anavatan Partisi'nden, bir bölümü de bağımsız olacak" dedi.

Mesut Yılmaz, AKP'nin arkasındaki büyük desteğe güvenerek devamlı yanlış yaptığını belirterek, "Diğer partilerde vatandaşa umut verecek alternatif olma gücüne kavuşamıyor. Şimdi ülkede farklı kalıpları bir araya getirecek, sağda ve solda her türlü aşırılıklardan uzak, vatandaşın çoğunluğunu temsil eden, güçlü bir merkez partisine ihtiyaç var" diye konuştu. AKP'nin iktidar avantajı ile vatandaşı bedava kömür, yiyecek gibi seçim rüşvetine bağlamasına rağmen oylarında gerileme olursa, bu eksikliğin fark edileceğini kaydeden Yılmaz, "Bizim içinde bu işi harekete geçirme zamanı gelmiş demektir. Dolayısıyla bu seçimler bunun bir işareti olacaktır" dedi."

''TÜRKİYE BU URLA YAŞAYAMAZ"

Mesut Yılmaz, gazetecilerin "Bir raporla Susurluk'u kapattığınız yönünde iddialara ne diyorsunuz' sorusunu yanıtlarken, "O gün eğer kapanmış olsaydı, bugün Susurluk meselesi yeniden gündeme gelemezdi. Rapor yayınlandığı zaman Türkiye'de bütün kurumların kendi bünyesinde bir özeleştiri yapması gerekirdi. Çete olaylarına karışmış unsurları kurumların kendi içinden ayıklamaları ve temizlemeleri gerekirdi" dedi. Kurumların kendi içlerinde bu temizliği yapmadığını, yargının da bu konuda üzerine düşeni yapmıdığını söyleyen Yılmaz, şöyle dedi:

"Ama Türkiye'nin uzun süre bu urla birlikte yaşaması mümkün değildi. Şimdi bunun temizlenmesi için konjonktür ortaya çıktı. Avrupa Birliği perspektifi bu konuda önemli bir araç olmuştur. Ama endişem bugünkü iktidarın bu işi iç politika amaçları içerisinde istismar etmesidir. Bu mesele dış politika meselesi gibi Türkiye'nin güvenliğini ilgilendiren bir devlet meselesidir. Her türlü iç politika tartışmalarının üstünde ve dışında tutulması gerekir. İktidarın meseleyi bu titizlik içinde götürdüğünden çok ciddi şüphem var."

"GENELKURMAY DA MİT DE YARDIMCI OLMADI"

Türkiye'nin gerçek bir hukuk devleti olabilmesi için günün şartlarının uygun olduğunu dile getiren Mesut Yılmaz, "Ancak iktidarın tavrı yüzünden bu fırsat heba edilmektedir" dedi. Kendi dönemlerinde kurumların yardımcı olmadığını söyleyen Mesut Yılmaz, bu görüşünü de şöyle anlattı: "Geçmişe yönelik bize yöneltilen eleştiriler, haksız ve o günkü şartları dikkate almayan eleştirilerdir. O günkü kurumların kafa yapısı, o kurumların başında olan kişiler, bize maalesef yeterince yardımcı olmamıştır. Bunun içinde o zaman ki Genelkurmay da var, Genelkurmay Başkanı da var, MİT de var. Zaman içinde Türkiye'nin geldiği nokta bu meselede kesin çözüme ulaşmak için daha müsait bir noktadır. Bugün netice alınmasındaki en büyük engel ise AKP'nin meseleye iç politika meselesi olarak bakmasıdır ve ayrımcı yaklaşmasıdır. Bizden olanlar, bize karşı olanlar, muhalifleri sindirmek için bunu fırsat olarak değerlendirmeye çalışmasıdır. Bu anlayış ve bu kafayla bu mesele çözülmez."

 



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,714 µs