En Sıcak Konular

PKK, ETÖ için harekete geçti !

19 Ocak 2009 10:11 tsi
PKK, ETÖ için harekete geçti ! ETÖ köşeye sıkışınca PKK yeniden harekete geçti... İşte ilginç zamanlamaların listesi...

Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ)’nde gözaltıların gerçekleşmesiyle, PKK’nın eylemlerini artırması şaşırtıcı biçimde yine aynı döneme denk geldi.

Ergenekon davası çerçevesinde 7 Ocak’ta emekli paşalar, akademisyenler, asker ve polislere yönelik gerçekleştirilen yakalamalar ve ele geçirilen silahlar, bombalar sonrasında çeşitli illerde araç yakma eylemleri tekrar başladı.

PKK sempatizanlarınca tekrar başlatılan araç yakmalar, PKK ile ETÖ arasındaki ilişkiler hakkında soru işaretleri oluşturuyor.

İşte bu ilişkiye yönelik dikkat çekici zamanlama çakışmalarının listesi:

- PKK lideri Abdullah Öcalan’ın, İmralı Cezaevi’nde “kronik zehirlenmeye” tabi tutulduğu iddiaları 01 Mart 2007’de avukatlarınca dile getirildi. Öcalan’ın laboratuar testleri sonucunu inceleyen Fransız Doktor Pascal Kintz’e dayandırılarak verilen bu bilgi bizzat doktor tarafından yalanlandı . Görüşmelerde Apo’yla herhangi bir şekilde temas kurulmasına izin verilmeyen avukatların, Öcalan’ın tahlili için gerekli örnekleri nasıl ele geçirdikleri ise hiçbir zaman açıklığa kavuşmadı.

- PKK ve sempatizanı kuruluşlar Öcalan’ın sağlık durumunun incelenmesi, acilen tedavi edilmesi gibi isteklerle basın açıklaması, oturma eylemi, açlık grevi gibi eylemler yaptılar.

- Fakat ne zaman ki, 12 Haziran 2007’de Ümraniye’de bir gecekonduda el bombaları ele geçirildi ve Temmuz-Ağustos aylarında bu bombaların bir üst örgütün hücresine ait olduğu anlaşılarak Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ)’nün ilk sinyalleri alındı, PKK’nın tavrında da değişiklikler meydana geldi.

- Apo’nun “zehirlendiği” iddiaları, artık “kesinlikle zehirleniyor” şekline dönüştü ve KONGRA-GEL acilen olağanüstü bir toplantı düzenledi. 11 Eylül 2007’de düzenledikleri KONGRA-GEL Ara Dönem Kurulu toplantısında Öcalan’ın zehirlenmesini protesto etmek için yeni bir “hamle süreci”nin başlatılması kararlaştırıldı. Hamlenin adı “Önder Apo’yu Yaşa ve Yaşat” olacaktı, sloganı ise “Artık Yeter”. Halen devam eden bu örgüt kampanyası kapsamında birçok sokak gösterisi, miting, molotof atma, taşlı saldırı, araç yakma gibi eylemler gerçekleştirildi ve gerçekleştirilmeye devam ediliyor.

Zehirlenmenin gündeme gelmesinden 6 ay sonra başlatılan hamlenin, insanları sokağa dökerek vandalist eylemlere teşvik etmenin kime hizmet ettiği anlaşılamıyor. ETÖ’nün geniş ağının farkına varılmasından sonra gelen bu eylemler acaba ne için “Artık Yeter” diyor. Zehirlenmediği CPT tarafından da tescillenen Öcalan’ın zehirlenmesine mi? ETÖ’nün açığa çıkarılmasına mı?

- Bunu izleyen günlerde ülkemize yabacı olan bir eylem çeşidi ithal edildi. Araç kundaklama. Fransa’dan esinlendiği sanılan bu eylemler, 8 Aralık 2007’de başladı ve ülke geneline yayılarak birçok vatandaşın araçlarının yakılmasıyla sonuçlandı. Önceden güvenlik güçlerini hedef alan örgüt mensupları, sempatizanları, artık vatandaşı hedef alarak yıldırmaya, toplumda infial uyandırmaya, karışıklık çıkarmaya çalıştılar. O güne kadar görülmeyen bu tip bir eylem çeşidinin birden ülkemizde de gündeme gelmesi yaşanan Ergenekon süreci düşünüldüğünde dikkat çekici görünüyor.

- Aralık 2007-Ocak 2008’den sonra azalmaya başlayan araç yakma eylemleri Ekim 2008’de tekrar gündeme geldi. Karşılaştırmalı bir inceleme yapılacak olursa; Ergenekon soruşturmasında Temmuz-Ekim aylarında 2 emekli orgeneral ve -ilk defa- bazı muvazzaf subaylar ile polis şefleri, medya mensupları tutuklanmıştı. Araç yakmalar, Ergenekon tutuklamalarının ardından geliyordu.

- 16 Ocak 2009’da araç yakmalar yine gündem geliyor. Karşılaştırmalı incelememizde, 07 Ocak 2009’da emekli paşaların, rektörlerin, akademisyenlerin gözaltına alındığı görülüyor. Ve yine PKK, sokaktaki vatandaşı yıldırmaya, güvenlik zafiyeti oluşturmaya, gündemi değiştirmeye yönelik eylemlerle, emniyet güçlerini kendileriyle ilgilenmeye davet(!) edercesine başka yönlere odaklanmasını engellemeye çalışıyor görüntüsü veriyor.

AKTİFHABER



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,477 µs