En Sıcak Konular

Ağar: Tercih sistemi yeniden konulsun

0 0 0000 00:00 tsi
DYP lideri Ağar, Siyasi Partiler ve Seçim Kanunları'nda gerekli değişiklerin yapılmadığını belirterek, ''Halkın tercih yoluyla da olsa kendi milletvekilini seçmesine bir katkıda bulunması için tercih sisteminin yeniden konulmasını istedik'' dedi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Trabzon Şalpazarı Dernekleri Federasyonunun Beylerbeyi Kirazlıtepe Mahallesi'ndeki binasının açılış törenine katıldı. Ağar, Karadeniz halkının Türkiye'nin dört bir yanına dağıldıklarını ve vatanperver bir şekilde hayatlarını sürdürdüklerini dile getirerek, Karadeniz'in fındık gibi değerli bir ürününün olduğunu ifade etti. Fındık politikalarının milli bir politika olduğuna işaret eden Ağar, fındığı ve Karadeniz'i savunmanın Türkiye'yi savunmak olduğunu söyledi.

SORULARI YANITLADI

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Ağar, bir gazetecinin DYP'nin, ''Türkiye milletvekilliği ve tercih sistemi teklifini'' hatırlatması üzerine şöyle dedi: ''Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu'nda gerekli demokratik değişiklikler yapılmadı. Ön seçim müessesesi halkın önüne getirilmedi. Lider sultalarını değiştirecek hiçbir değişiklik yapılmadı. Hiç olmazsa halkın tercih yoluyla da olsa kendi milletvekilini seçmesine bir katkıda bulunmak için tercih sisteminin yeniden konulmasını istedik.'' Baraj sisteminin kaldırılması isteminin, kendi işleri olmadığını ifade eden Ağar, ''Ancak bu Meclis'te görüldüğü gibi, temsilde adalet ilkesini gerçekleştirmek için Türkiye milletvekilliğinin konulabileceğini söyledik. Yapıp yapmamak, bugünkü Meclis çoğunluğunun elindedir. Ama hiç olmazsa tercih sisteminin halkın istediklerini seçebilmesi bakımından halkın önüne getirilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz'' diye konuştu.

''ERKEN SEÇİM''

Bir gazetecinin, ''Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce bir seçim görünüyor mu?'' sorusunu da Ağar, ''İşçi, esnaf, KOBİ, emekli, ev kadını, çalışan ve işsizler istiyor. Ama iktidar, 'yerimi kaptırmayayım' diye istemiyor. Kaçacakları en son yer, Kasım 2007'dir. Başka bir yere kaçamazlar'' dedi. Ağar'a konuşmasının ardından Trabzon Şalpazarı Dernekleri Federasyonu Başkanı Harun Özdemir tarafından kemençe hediye edildi. Özdemir, son dönemde milli çalgı olan kemençenin, Yunanistan tarafından sahiplenilmek istendiğini dile getirerek, kemençeyi Ağar'a ''sonsuza kadar emanete sahip çıkması'' dileğinde bulunarak verdiklerini söyledi. Kemençeyi öperek teslim alan Ağar da Yunanistan'ın baklavadan sonra böyle bir konuyu daha gündeme getirmesine işaret ederek, ''Kemençe bizimdir, bizim olacak'' dedi. Ağar, 11 derneğin birleşmesinden oluşan federasyon binasının açılışı öncesinde de kız çocuklarından oluşan folklor grubunun yöresel oyunlarını ilgiyle izledi.

Kaynak: Haber 7



Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,331 µs