En Sıcak Konular

Savunma sırası Perinçek'te!

19 Ocak 2009 08:50 tsi
Savunma sırası Perinçek'te! Ergenekon terör örgütü davası 11 günlük aranın ardından bugün 39'uncu duruşmayla devam edecek. Savunma sırası Aydınlık Grubu'nda. İşte İP'ye (Perinçek'e) sorulacak sorular:

 İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde yapılan duruşmada, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk ve iddianamede 45. sanık olarak yer alan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in savunmasını yapması bekleniyor.  
 
Doğu Perinçek hakkında, 'cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talep ediliyor. Perinçek'in, TCK'nın 220. maddesinde yer alan 'Örgüt yöneticileri, örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenen bütün suçlardan dolayı ayrıca fail olarak cezalandırılır' hükmü uyarınca, 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevinden dolayı tasarlayarak öldürmek' suçundan da ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen iddianamede, diğer suçlamalara ilişkin de 192 ile 417 yıl arasında hapis talep ediliyor. Serhan Bolluk ise 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etmek'le suçlanıyor.

Perinçek'in ardından sanık kürsüsüne sırasıyla Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, gazeteci Adnan Akfırat, Hikmet Çiçek, Ulusal Kanal İzmir Temsilcisi Hayati Özcan, İşçi Partisi Genel Sekreteri Nusret Senem çıkacak. Soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda İşçi Partisi binasından Karargah Evleri dokümanları, Yargıtay binasına ve İzmir NATO üssüne ait krokiler ve çok sayıda örgütsel belge ele geçirilmişti. Sanıkların yapacakları savunma merakla bekleniyor.

Sanıklara sorulacak konu başlıklarından bazıları:

İşçi Partisi Genel Merkezi'nde yapılan aramada 5 sayfadan oluşan "Konu: İP / Karargah evleri" başlıklı yazı ele geçirildi. Yazının içeriğine göre "İşçi Partisi ve Alevi kesimin yanı sıra bazı TSK mensupları ve memurların da katılımıyla, emperyalistlerle Cumhuriyet karşıtları yıkıcıları ile mücadele amacıyla bir harekât başlatıldı. Bu kapsamda "karargah evleri" adı altında yapılanmaya gidildi.

Soruşturma kapsamında İşçi Partisi merkez binasında yapılan aramada el konulan bilgisayarların incelemesinde Yargıtay binası ile ilgili bir eylem için hazırlanmış kroki çıktı.

Ulusal Kanal İzmir Temsilcisi Hayati Özcan'ın ev ve işyerinde ele geçirilen CD'lerde İzmir ilinde bulunan askerî NATO tesislerine bir eylem hazırlığı ve eylemin gerçekleştirilebilmesi için gerekli bütün istihbari bilgiler ve talimatlar bulundu.

Ergenekon'un yeniden yapılanması için, Ergenekon belgesi Veli Küçük'ün talimatı ile Doğu Perinçek, Hasan Yalçın, Deniz Bilge ve emekli Albay Suphi Karaman tarafından Bilecik'te yazıldı.

Lobi belgesi Veli Küçük'ün talimatı ile Doğu Perinçek, Ümit Oğuztan, Adnan Akfırat ve Tuncay Güney tarafından hazırlandı. Son şeklini ise Veli Küçük verdi.

Tuncay Güney, Doğu Perinçek'in referansıyla, Aydınlık Dergisi'nden bazı muhabirlerle K.Irak'a gitti.

Ergenekon-Lobi faaliyetleri çerçevesinde, Veli Küçük Ulusal Sanayiciler İşadamları Derneği üyeleri ile Çırağan Sarayı'nda gizli bir toplantı yaptı. Toplantıda Ulusal Kanal ile bir gazetenin alınması görüşüldü.

Cumhuriyet Gazetesi'nin alınmasıyla ilgili, Veli Küçük, Gürbüz Çapan, Ferit İlsever, Kemal Özden, Ümit Ülgen ENKA tesislerinde yemek yedi.

zaman



Bu haber 306 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,482 µs