En Sıcak Konular

Müjde! Doğalgaz da petrol kadar iniyor

19 Ocak 2009 08:03 tsi
Bakan Güler, doğalgaz faturalarına gelen tepkileri bildiklerini, bu ay sonunda indirim olacağını söyledi, Erdoğan doğruladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, doğalgaz sorununun çözümü için Rusya'da yapılacak toplantıya 'iyimser' baktıklarını ifade ederek, "Doğalgaz konusunda şu anda bizde olağanüstü bir durum yok ama krizin bir an evvel bitmesi sadece bizim için değil, herkes için önemli. Bunun mutlaka normale dönmesi lazım'' dedi. Bakan Güler, doğalgazda indirim beklentisi konusunda, fiyatın belirlenmesinde petrol ve doların önemli olduğunu söyledi.

DOLAR ARTMAMALI

Petrol fiyatlarının düşüş trendinde olduğunu, doların değerinin de çok artmaması gerektiğini ifade eden Güler, ''Dolar makul bir bantta olursa bu indirimi gayet tabi ki düşünüyoruz'' diye konuştu. Hesaplamaların aydan aya yapıldığını, hesabın bu ay sonunda netleşeceğini belirten Enerji Bakanı Güler, şunları kaydetti:

HESAPLAR YAPILIYOR

"Daha ay dolmadı, onu görmemiz lazım. Hesaplamalar bittiğinde gayet tabi ki bu verdiğimiz indirim sözümüzü tutmayı arzu ediyoruz. Petrolün düşüşü daha fazla olduğu için, bu indirimi yapmamız gerektiğini biliyoruz. Şu anda doğalgazı kârsız satıyoruz. Ama halkımızın, özellikle dar gelirli vatandaşımızın sıkıntıda olduğunu biliyoruz. Onun için sözümüzde de duracağız."

BAŞBAKAN DOĞRULADI

 Başbakan Tayyip Erdoğan, petrol fiyatlarındaki düşme sürecinin devam etmesi halinde doğalgaz fiyatlarında indirim yapacaklarını söyledi. "Dışa bağımlı olduğumuz ürünlerde ne kadar zam yansıtılırsa, onu yansıtmak zorundayız" diyen Erdoğan şunları kaydetti: "Bu sürecin devam etmesi halinde, arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyor. Doğalgaz fiyatlarında da o zaman indirimi zaten yaparız." 


haber7



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,104 µs