O sanık konuşacak mı? | " /> O sanık konuşacak mı? | "/>

En Sıcak Konular

O sanık konuşacak mı?

18 Ocak 2009 22:12 tsi
O sanık konuşacak mı? Ergenekon Davası kaldığı yerden yeniden başlıyor. Serhan Bolluk savunmasını yapmazsa, sırada davanın en "agresif" sanığı Perinçek var. Ama şimdiden dikkatinizi çekmiş olalım, çünkü bu önemli bir ayrıntı: Davanın 23 Ekim'den bu yana duruşmalara katılmay

Yeni duruşma haftasında, örgütün üst düzey yöneticisi olmak suçlamasıyla yargılanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de hakim karşısına çıkacak. Davanın en agresif tavırlı sanığı olarak görülen Perinçek'in uzun bir savunma yapacağı tahmin ediliyor. Diğer yandan asrın davasında, "Her şeyi açıklayacağım" diyen sanık Hüseyin Görüm'ün, 23 Ekim'den bu yana duruşmalara gelmemesi önemli bir ayrıntı olarak dikkat çekiyor.

Türkiye, Ergenekon soruşturmasının en büyük operasyonuna sahne olurken Silivri Cezaevinde görülmekte olan davaya bir süreliğine ara verilmişti. 11 günlük ara bitti, duruşmalar yeni bir hafta ile yeniden başlıyor.

Asrın davasında savunma sırası tutuklu sanık, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk'ta kalmıştı. Ancak, Bolluk ve avukatı savunmalarını, Tuncay Güney'in mülakat kasetlerini izledikten sonra yapmak istediklerini söylemişti.

Duruşmaya verilen 11 günlük arada Güney'in kasetleri avukatlara verildi. Bu yüzden duruşmada ilk olarak Bolluk'a tekrar savunma yapıp yapmayacağı sorulacak. İddianamede 44'üncü sırada bulunan Bolluk'un savunmasına ilişkin hazırlıklarını tamamlayamaması halinde, sıra İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e geçecek.

İddianamede, Perinçek hakkında, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talep ediliyor. Perinçek davanın bugüne kadarki bölümünde agresif tavırlarıyla ön plana çıkmış ve sık sık mahkeme heyetine ve savcılara bağırmıştı.

Öte yandan davanın ilk günlerinde "Her şeyi açıklayacağım" diyerek dikkatleri üzerine çeken diğer bir tutuklu sanık Hüseyin Görüm'ün uzun zamandan beri duruşmaya gelmemesi dikkat çekiyor. Görüm'ün mahkemeye son katıldığı duruşma, Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in çapraz sorgusunun yapıldığı güne rastlıyor. O gün Görüm sorularıyla Muzaffer Tekin'i sıkıştırmıştı.

HG: TANER ÜNAL İLE SİZİ KİM TANIŞTIRDI ?
MT: SİZ TANIŞTIRDINIZ. KALENDER ORDUEVİ'NDE.
HG: KİMLER VARDI ?
MT: SİZ, BEN FİKRİ KARADAĞ VARDI.
GH: BAŞKA. BAŞKA. İBRAHİM ÖZCAN.

Hüseyin Görüm Ergenekon davasının 23 Ekim'de görülen duruşmasında, söz almadan ayağa fırlamış ve bazı sözler sarf etmişti.

"BENİ İMAM HÜSEYİN'İ SUSTURMAK İSTİYORLAR. BİZİ BİR DİNLEYİN. DANIŞTAY'I AÇIKLAYACAĞIM, AMA BİR DİNLEYİN.

Görüm bu sözlerinin devamını getiremeden izinsiz söz aldığı için susturuldu. O gün beni susturmak istiyorlar diyerek dikkatleri üzerine çeken Görüm'ün o gün bugündür duruşmalara katılmaması kafalarda soru işareti oluşmasına yol açıyor. Hüseyin Görüm merkezi Kadıköy'de bulunan ve ölme öldürme yeminleri ile tanınan Kuvvayı Milliye Derneği'nde görevliydi.

samanyoluhaber



Bu haber 1,035 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,064 µs