En Sıcak Konular

Kurtulmuş: Ergenekon magazin konusu değil

18 Ocak 2009 21:51 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'deki siyasal sistemin yapısını bütünüyle halka açmak, şeffaflaştırmak gerektiğini söyledi.

Aksi takdirde bazı kimselerin devletin kendilerine vermediği hakları kullandığı iddiasıyla çeteleşmeye gireceğini dile getiren Kurtulmuş, Ergenekon'un da magazin olarak tartışılmaması gerektiğini belirtti.
Bir dizi programa katılmak üzere Antalya'ya gelen Numan Kurtulmuş, akşam yemeğinde basın mensupların sorularını cevaplandırdı.

Açıklamasının büyük bölümünü Ergenekon terör örgütüne ayıran Kurtulmuş, siyasetin taraf olmamasını diledi. Bütün siyasi temsilcilerin seslerini kesmesini isteyen Kurtulmuş, hukukun kararlarına saygılı olunmasını temenni etti.

Dava sonunda "dağın fare doğurmamasını" ümit ettiğini belirten Kurtulmuş, "Ümit ederiz ki Türkiye'de gerçekten varsa, sorumluları mahkemeye çıkartılır ve İtalya'daki Temiz Eller Operasyonu'na benzer bir şekilde bu operasyon sonuna kadar götürülür. Ancak bütün bunlar sağlansa dahi biz Türkiye'deki siyasal sistemin yapısını bütünüyle halka açıp, şeffaf denetlenebilir bir hale getirmediğimiz müddetçe bugün Ergenekon'u konuşuyoruz, dün Susurluğu konuşuyorduk, bir başka gün başka bir olayı ya da çeteyi konuşacağız. Çözüm Türkiye siyasal sisteminin bürokratik yapısının değiştirilebilmesini sağlamaktır." şeklinde konuştu.

Millet tarafından kontrol edilemeyen, millete hesap vermeyen bir takım adacıkların, kurum ve kuruluşların millete hesap verir hale getirilmesi gerektiğini savunan Kurtulmuş, egemenliğin gerçekten kayıtsız şartsız millette olduğu bir sistemin kurulmasının öneminden bahsetti.

Aslında bunun nasıl yapılacağını milletin 22 Temmuz 2007 seçimlerinde verdiği oylarla ortaya koyduğunu aktaran Kurtulmuş, "Türkiye öncelikle 1960 ve 1980 darbelerin ürünü olan anayasal düzeninin sivil ve demokratik bir düzene çevirmek zorundadır. Türkiye siyasi partiler, seçim, sendikalar yasaları ve birçok yasada bir reform sürecinin içine girmelidir. Eğer bunlar yapılıp Türkiye'nin bütün kurum ve kuruluşları, bütün kamu çalışanları ve yöneticileri gerçekten şeffaf, denetlenebilir, hesap verebilir bir hale getirilmediği müddetçe Türkiye'nin siyasal sisteminin kapalı tarifi devam edecektir. Zaman zaman bir takım aklı eren insanlar çıkacak, aslında devletin kendisine yasal olarak vermediği hakları kullandığı iddiasıyla bazı çeteleşmelerle Türkiye'nin gündemine gelecektir." dedi.

Ergenekon davasını vesile kılarak Antalya'dan Türkiye'ye seslenmek istediğini bildiren Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı: "Bırakın bu işi magazin olarak tartışmayın! Bırakın bu işin tarafı ya da karşıtı olmayın! Gerçekten bir şey yapmak istiyorsak, Türkiye'nin ileri bir demokratik seviyeye çıkmasını istiyorsak, Türkiye'nin siyasal sisteminin restore edilmesi için el birliğiyle bütün siyasal partiler çalışsın. Çalışalım ve Türkiye'nin daha ileri bir noktaya gelmesine katkıda bulunalım. İnşallah yerel seçimlerden sonra Saadet Partisi olarak biz bu konudaki hazırlıklarımızı tamamlıyoruz, hazırlıyoruz. Başta sivil bir anayasa nasıl olur, bütün bu bahsettiğimiz konulardaki görüşlerimizi kamuoyuyla detaylı bir şekilde paylaşacağız."

cihan



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,455 µs