En Sıcak Konular

AKP'den ayrıldı, on bin kişi topladı

18 Ocak 2009 19:46 tsi
AKP'den istifa ederek SP'ye giren Belediye Başkanı Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba için destek mitingi için 10 bin kişi toplandı.

YENİDEN aday gösterilmemesi üzerine AKP'den istifa ederek Saadet Partisi'ne katılan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba için düzenlenen destek mitingi düzenlendi. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı mitingte zaman zaman izdiham ve gerginlik oldu.

Miting yoğunluğu nedeniyle Atatürk Bulvarı çift yönlü olarak araç trafiğine kapandı. Bazı araç sürücülerin kalabalığa rağmen yoldan geçmek istemesi tepkiye neden oldu. Araçların geçmesine izin vermeyenler, bu uygulamanın Vali Yusuf Yavaşcan'nın talimatı üzerine yapıldığını öne sürerek, "Vali istifa" sloganı attı. Bunun üzerine Şanlıurfa Emniyet Müdür yardımcıları devreye girererek öfkeli kişileri sakinleştirip, araçların geçişlerine izin verdi.

Tekbir getirip "Urfa seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde belediye binası önünde kurulan platforma çıkan Belediye Başkanı Fakıbaba kendisini istemediği iddia edilen AKP'li 7 milletvekilinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yanılttığını savunarak, “Benim hiçbir günahım yokken, maalasef 7 AKP'li vekil beni istemediği için 2 gün önce AKP'den istifa ettim. Bundan sonraki hizmetimi Saadet Partisi'nde sürdüreceğim. Ben ve ekibim halkımız için seferber olduk. Allah'a şükür boğazımdan hiç haram lokma geçmedi. Beni karalamak için çok iftiralarda bulundular. Ben dünyanın en zengin insanıyım. Çünkü sizlere olan sevgim, sizlerin bana olan sevgisi benim için parayla ölçülemez” dedi.

Bağırmaktan sesi kısılan Fakıbaba'nın konuşması sık sık "Vekiller istifa" sloganıyla kesildi. Destek mitinginde kentin düşmandan kurtuluşu için bestelenen "Yaşasın Urfalılar teslim olmadı" müziği eşliğinde coşan kalabalık, "7 vekil dersi sandıkta alacak" diye slogan attı. Çok sayıda polisin görev aldığı miting yaklaşık 2 saat sürdü.



Bu haber 861 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,190 µs