En Sıcak Konular

Karayalçın'dan AKP'ye ağır sözler

18 Ocak 2009 19:42 tsi
CHP"nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın AKP"nin muhtarların devre dışı bırakıldığını belirtti ve "Bu uygulama ya faşist ya da Bolşevik yöntemlerde görülür. Faşist ve bolşevik yönetimler çökmüştür" dedi.

Karayalçın, Çankaya ilçesi sınırları içindeki muhtarlarla Hacettepe Park Restaurant"ta kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Sadece kendisinin değil bütün siyasi partilerin adaylarının muhtarların görüş ve önerilerini dikkate alması gerektiğini belirten Karayalçın, muhtarlık kurumunun yerel yönetimlerdeki önemine değindi.

Karayalçın 5210 sayılı yasa ile merkezi yönetim ile yerel yönetimler arasındaki ilişkinin yeniden düzenlendiğini belirterek, “Hükümetin bazı işleri üzerinden atma gibi bir eğilim taşıdığını görüyorum. Özellikle eğitim ve sağlıkta hükümet, iş yapmak yerine başka kurumları devreye sokarak kendisi denetim yapmak istiyor. Bu bir siyasi tercih. Eğitim ve sağlığın doğrudan devlet görevi olduğuna inanıyorum” dedi.

Çok sayıda köy ve yerleşim yerinin Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içine katıldığına dikkat çeken Karayalçın, Ankara"nın birden bire genişlediğini söyledi. Karayalçın, bunun tepeden inmeci bir anlayışla olduğunu ifade ederek belki de dünya tarihinde ilk kez bir Büyükşehir belediye başkanının kent sorunlarının yanında tarım ve hayvancılıkla da uğraşmak zorunda kalacağını söyledi.

-"ANADOLU"DA EN ESKİ YÖNETİM ÖNDERLERİ MUHTARLARDIR"-

AKP"nin mahallelerde mahalle temsilcileri oluşturduğunu, bu temsilcilerin mahallenin istemlerini not ederek kaymakamlara ve valiye ilettiğini belirten Karayalçın, bu uygulamayla muhtarlıkların devre dışı bırakıldığını kaydetti. Karayalçın, muhtarların yerine partinin görevlendirdiği mahalle temsilcilerinin aldığını ifade ederek, “Bu uygulama ya faşist ya da Bolşevik yöntemlerde görülür. Faşist ve Bolşevik yönetimler çökmüştür. AKP, faşist ve bolşevik yönetimleri hatırlatan uygulamayı sergilemiştir” diye konuştu.

29 Mart"ta yapılacak seçimlerde aynı zamanda muhtarlıklar içinde oylama yapılacağını ancak bunun o kadar önemsenmediğine işaret eden Karayalçın, “Muhtarlıkları yerel yönetim birimi olarak görmüyorlar. Oysa Anadolu"da en eski halk ve yönetim önderleri muhtarlardır. Türkiye Cumhuriyeti devleti sadece hükümet değildir. Başbakan da kamu hizmeti yapıyor muhtarlar da kamu hizmeti yapıyor”
Karayalçın, o mahalleyle ilgili olan küçük çaplı bazı ihalelerin muhtarlara verilmesi savunarak, belediye başkanı seçilmesi durumunda muhtarların da belediye meclisi toplantılarına katılacağını ve mahallesiyle ilgili bir durum görüşüldüğünde muhtarın da kürsüye çıkarak konuşacağını söyledi. Karayalçın daha sonra projeleri hakkında bilgi verdi.



Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,566 µs