En Sıcak Konular

AKP'nin Erzincan adayları açıklandı

18 Ocak 2009 18:14 tsi
AKP Erzincan merkez, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını Ak Parti Erzincan Milletvekili ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım açıkladı.

Bugün Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli uçağıyla İstanbul'dan Erzincan'a gelen Bakan Binali Yıldırım havaalanında Vali Abdulkadir Demir, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Emniyet Müdürü Ahmet Çimen, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Keleş, merkez, ilçe ve belde belediye başkan aday adayları ve çok sayıda partili tarafından karışlandı.

Karşılamanın ardından havaalanından ayrılan Bakan Yıldırım'ın aracının önü, Üzümlü ilçesinden belediye başkan aday adayı olan ancak, aday gösterilmediği öğrenilen bir aday adayının taraftarları ile Erzincan'da faaliyet gösteren tavuk üretim tesisinde çalışırken işten çıkarılan bir grup işçi tarafından kesildi. Bakan Yıldırım her iki grubu da aracının içinde kısa bir süre dinledikten sonra havaalanından ayrıldı.

Bakan Yıldırım, evinde bir süre dinlendikten sonra 13 Şubat Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Salon girişinde ve salon içerisinde partililerin coşkulu tezahüratlarıyla karşılanan Yıldırım, salonu dolaşarak hemşerilerini selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan aday tanıtım toplantısında daha sonra sinevizyon gösterisi eşliğinde AK Parti iktidarı döneminde Erzincan'da gerçekleştirilen yatırımlarla ilgili bilgi verildi.

BAKAN YILDIRIM'DAN İSRAİL'E TEPKİ

Toplantıda, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Keleş'in ardından konuşan Bakan Yıldırım sözlerine İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınayarak başladı. Konuşmasında, "20 günü aşkın bir süreden beri Filistin'de yaşanan zulmü, katliamı telin ederek, kınayarak, buradan dünyaya haykırıyorum; eğer insanlık Filistin'de yaşanan zulme hala sessiz kalacaksa, orada ölen sivil insanlar değil, çocuklar değil, kadınlar değil, ölen; insanlığın vicdanıdır, dünyanın vicdanıdır. Bu sese tüm dünya artık kulak vermelidir" diyen Bakan Yıldırım, "Bugün dünyada Birleşmiş Milletler çatısı altında bir araya gelen dünya devletlerinin bu orantısız güç kullanımına, bu zulme bir kez daha dur demeye davet ediyoruz. Masum insanların yanında 70 milyon Türk evladının kalbinin beraber çarptığını bir kez daha haykırıyoruz" ifadelerini kullandı.

BAKAN'IN SESİ KISILDI

AK Parti iktidarında Erzincan'da yapılan hizmetleri anlatan Bakan Yıldırım'ın konuşması sırasında zaman zaman sesi kısıldı. Görevlilerin kürsüye koyduğu ballı suyu içmesine rağmen ses kısıklığını gideremeyen Yıldırım, "Aslında sizlerle daha çok konuşmak istiyordum. Her ne oluyorsa oluyor, sahneye çıkınca, hemşerilerimi görünce nutkum tutuluyor. Sesimin azizliğine uğruyorum. Ama olsun. Biz konuşmasak da anlaşırız. Çünkü gönülden gönüle ses gider, gönülden gönüle bir yol gider" diye konuştu.

Bakan Yıldırım konuşmasının ardından başta merkez olmak üzere sırasıyla ilçe ve belde belediye başkan adaylarını açıkladı. Bakan Yıldırım daha sonra adaylarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Geceyi Erzincan'da geçirecek olan Yıldırım, Pazartesi günü Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla Ankara'ya dönecek.

ERZİNCAN AK PARTİ ADAYLARI

Erzincan merkezden Yüksel Çakır'ı aday olarak gösteren AK Parti, Çayırlı'da Fevzi Kılıç, İliç'te Ahmet Ramazan Buran, Kemah'ta Hüsamettin Şanal, Refahiye'de Vezir Dumanlı, Kemaliye'de Mustafa Haznedar, Otlukbeli'de Enver Şahin, Üzümlü'de Mahmut Özdemir, Tercan'da Adnan Korkmaz'ı ilçe belediye başkan adayları olarak belirlerken, belde belediyelerinde ise şu isimlerle 29 Mart seçimlerine girme kararı aldı:

''Çağlayan; Fahri Çubuk,
Bayırbağ; Mehmet Çolak,
Demirkent; Hakan Ördek,
Mercan; Osman Şeker,
Çadırkaya; İsak Birol,
Yoğurtlu; Hasan Ali Sağyan,
Geçit; Yaşar Karadağ,
Kavakyolu; Fikret Keskin,
Uluköy; Yaşar Kocatürk,
Mollaköy; Erdal Özdemir,
Ulalar; Paşa Dağ,
Karakaya; Ömer Oktay,
Yaylabaşı; Muammer Oğuz,
Yalnızbağ; Zihni Süzen,
Altınbaşak; Hüseyin Irmak,
Akyazı; Mehmet Karakakaş,
Altunkent; Ramiz Aydın,
Bahçeliköy; Şükrü Beyitoğlu,
Çukurkuyu; Adnan Delikanlıoğlu ve
Dörtler; Sedat Tevfik Ersoy.'' 

iha



Bu haber 1,310 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,674 µs