En Sıcak Konular

Gazze'de enkazlar ceset dolu

18 Ocak 2009 18:11 tsi
Gazze'de enkazlar ceset dolu Gazze'de İsrail'in vurduğu bir evde, elleri ve ayakları bağlı 10'dan fazla kişinin cesedine rastlandı. Babası ile 11 ve 12 yaşındaki iki kardeşinin ölümüne şahit olan yaralı bir kız çocuğu bulundu.

Gazze Şeridi'nde ateşkes ilanından sonra tankların eski mevzilerine çekilmesinin ardından bölgede her an yeni cesetler bulunuyor.

Filistin sağlık kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Gazze'nin Zeytun mahallesinde yapılan aramalarda daha önce vurulan bir ev ve civarında, elleri ve ayakları bağlı 10'dan fazla kişinin cesedine rastlandı.

İsrail askerleri ile Filistinli militanlar arasında yoğun çatışmaların yaşandığı, bombardıman altındaki Zeytun'da bulunanların, daha önce evleri bombalanan El Sammuni veya El Daya ailelerinden kalanlar olabileceği belirtiliyor.

Bulunan 100'ü aşkın cesedin çoğu, bölgenin kuzeyindeki Beyt Lahya'nın El Atatra yöresinde yıkıntılar arasından çıkarıldı.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde kara harekatına başlamasından sonra, 6 Ocakta, Gazze'nin Zeytun mahallesinde El Sammuni'lerin evi füze saldırısına uğramıştı. Sammuni ailesinden geriye birkaç kişi kalmış, bunlardan 14 yaşındaki Hilmi El Sammuni, vücudunda bomba parçalarıyla birlikte Şifa Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

Ailenin çoğunu yok eden saldırı sonrası, askerler Filistin Kızılayının çabalarına rağmen, bölgeye ambulansların girişine izin vermemişti.

-MISIR, REFAH'TAN DOKTORLARA KAPIYI AÇTI-

Öte yandan, ateşkes kararından sonra Mısır, Refah kapısında günlerdir bekleyen doktorların girişine izin verdi.

Gazze'ye gelen 100'den fazla doktorun bölgedeki 10 hastaneye dağılarak yaralıları ameliyat eden Filistinli doktorlara katıldı. Doktorların, Gazze'ye girer girmez hastanelere koştukları belirtiliyor.

Edinilen bilgiye göre, doktorlar arasında iki de Türk doktor bulunuyor. Sağlık kaynakları, grupta Sudan'dan İtalya'ya, Mısır'dan Fransa'ya birçok ülkeden doktor bulunduğunu belirttiler.

-DOKTORLARIN ELLERİ YANDI-

Bu arada, Gazzeli bir doktor, İsrail ordusunun fosfor bombası kullandığı iddialarını gündeme getirerek, "Doktorların bazı yaralıların vücutlarından parçalar çıkardığı sırada elleri yandı" dedi.

Aynı doktor, beyaz fosforun kanı sulandırdığını, bu yüzden bazı yaraların ufak olmasına rağmen kan kaybını durduramadıklarını anlattı.

AA muhabirine konuşan bir doktor, Mısırlı bir cerrahın yüzünde ve göz kapaklarında, bir yaralıyı ameliyat ettiği sırada fışkıran kan yüzünden şişlikler oluştu.

-15 YAŞINDAKİ FİLİSTİNLİ KIZ BOŞ EVDE YARALI BULUNDU-

Öte yandan, Filistin'in yerel haber ajanslarından Ma'an, boşaltılan bir evde 15 yaşındaki bir kızın yaralı olarak bulunduğunu bildirdi.

Kızın, babası ile 11 ve 12 yaşındaki iki kardeşinin ölümünü gördükten sonra, ayaklarından yaralı halde boş bir evin içine girerek beklediği belirtildi.



Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,796 µs