Her yer Filistin hepimiz Filistinliyiz' | " /> Her yer Filistin hepimiz Filistinliyiz' | "/>

En Sıcak Konular

'Her yer Filistin hepimiz Filistinliyiz'

18 Ocak 2009 18:01 tsi
'Her yer Filistin hepimiz Filistinliyiz' İsrail ateşkes ilan etti. Peşinden Hamas İsrail'in Gazze'den çekilmesi için bir hafta süre tanıyarak ateşkes ilan etti. Ama kamuoyunun İsrail vahşet ve işgaline karşı tepkisi dinecek gibi görünmüyor. Onbinler Ankara'da İsrail'i lanetledi...

'Her Yer Filistin, Hepimiz Filistinliyiz' mitingi Ankara'da yapıldı. Sıhhıye Meydanı tıklım tıklım doldu, İsrail'e öfke sloganları yankılandı.

HAK-İŞ, Memur-Sen, MÜSİAD, Mazlum-Der ve Anadolu Genlik Derneği üyeleri, Sıhhiye Meydanı'nda sabahın erken saatlerinde toplandı. Mitinge katılanlar, oluşturulan polis noktalarında arama yapıldıktan sonra miting alanına alındılar. Göstericiler, İsrail aleyhinde ve Filistin'i destekleyen sloganlar attı ve sık sık tekbir getirdiler.

Ellerinde Filistin ve Türk bayrakları bulunan göstericiler, ''HAMAS'a selam, direnişe devam'', ''Gazze İsrail'e mezar olacak'', ''Kahrolsun ayakkabı kafalı siyonistler'' yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

İsrail'in Filistin'e yönelik operasyonu, ''Her Yer Filistin, Hepimiz Filistinliyiz'' mitinginde protesto edildi.

Hak-İş, Memur-Sen, MÜSİAD, MAZLUMDER ve AGD tarafından Sıhhiye meydanında düzenlenen mitinge binlerce kişi katıldı. Mitinge katılan gruplar ellerinde, ''Hepimiz Hamas'ın Askerleriyiz'', ''Diren Gazze Türkiye Seninle'' ve ''İsraille Yapılan Tüm Anlaşmalar İptal Edilsin'' yazılı dövizler taşıdı.

Gruplar sık sık tekbir getirirken, ''Gazze İsrail'e Mezar Olacak'', ''Hamas'a Selam Direnişe Devam'', ''Zulme Karşı Direneceğiz'' ve ''Filistin Türkiye Omuz Omuza'' şeklinde sloganlar attılar. Miting sırasında bazı kişiler İsrail bayrağı yakarken, bazılarının da yeşil alan üzerinde namaz kıldıkları görüldü.

Mitingin resmi olarak başlaması ile Tuba Yılmaz isimli bir kız çocuğunun okuduğu, ''Ben Filistinli Çocuğum'' isimli şiir, kalabalık tarafından alkışlarla karşılanırken bazı kadınların ağladığı görüldü. Kürsüye gelen Filistinli Ruba Tahir isimli genç kız ise ölenlerin büyük bölümünün masum çocuk ve kadınlar olduğunu söyledi ve enkazların altındaki cesetlerin bir bölümüne hala ulaşılamadığını bildirdi. Tahir, Filistin'e desteğinden dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

Mitingde daha sonra Ziya Ebu Ahmed isimli genç ile Filistin'den canlı telefon bağlantısı gerçekleştirildi. Ahmed, yaşadıklarını anlattıktan sonra mitingin kendilerine güç verdiğini ifade etti.

Daha sonra söz alan Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, ''Rusya'nın Güney Osetya'ya girmesi ile toplantı üzerine toplantı yapan BM, şimdi nerede?'' diye sordu. Uslu, Türk askerinin bölgede barış gücü olarak konuşlandırılmasını isterken, kalabalık uzun süre ''Mehmetçik Gazze'ye'' şeklinde slogan attı.

-''BM İSRAİL'İN KÖLESİ MİDİR?''-

İsrail'in tek taraflı ateşkes ilan ederek bunu dünya kamuoyu önünde kendi lehine propaganda olarak kullandığını kaydeden Uslu, İsrail'in daha önce de çevre ülkelere saldırdığını ancak her seferinde yenildiğini ve bunun hırsıyla sivillere yönelik saldırılarını şiddetlendirdiğini ifade etti. Uslu, İsrail'in ''devlet terörünü'' bir yaşam biçimi haline getirdiğini ve Filistin topraklarının büyük bölümünü haksız yere işgal ettiğini vurguladı.

Uslu, son saldırılarla tarım alanlarının yok edildiğini, elektrik ve su sıkıntısı yaşandığını, Mısır'ın Refah sınır kapısını kapatmasıyla bölgenin toplama kampına döndüğünü belirterek, Gazze'yi, Nazi dönemindeki Yahudi toplama kamplarına benzetti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da İsrail'i ''ırkçı ve işgalci'' olarak niteleyerek ''İsrail BM üyesi midir, yoksa BM İsrail'in kölesi midir?'' diye sordu.

İsrail ile ilişkilerin kesilmesini, İsrailli pilotların Türkiye'de eğitim yapmalarına izin verilmemesini, İsrail uçaklarına havalimanlarının kapatılmasını, İsrail Büyükelçisinin geri çağrılmasını, İsrail'in büyükelçisinin ise ''istenmeyen adam'' ilan edilmesini talep eden Gündoğdu, İsrail mallarının da boykot edilmesini istedi.

MAZLUMDER Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu ise hükümeti eleştirerek İsrail ile olan ilişkilerin durdurulmasını istedi. Gergerlioğlu, TBMM'nin özel Gazze oturumu ile toplanmasını da istedi.

MÜSİAD Ankara Şube Başkanı Hüdaverdi Çakır da ''Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu'nda 300 civarında milletvekili bulunmasının'' nedenlerini sorarken, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı İlyas Tongüç ise ''Türkiye BOP eşbaşkanlığından istifa etsin'' diye konuştu.

-GÜVENLİK ÖNLEMLERİ-

Miting nedeniyle Sıhhiye meydanında polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Miting öncesinde alan, bomba dedektör köpekleriyle kontrol edildi. Oluşturulan 4 polis noktasında ise grupların üst aramaları yapıldıktan sonra girişlerine izin verildi.

Miting alanı ve çevresinde yaklaşık 3 bin 500 polis görev yaparken, alanın etrafındaki yüksek binalara da keskin nişancı polisler yerleştirildi.

Yaklaşık 4 saat süren mitingte polis helikopteri de görev yaparken, miting nedeniyle Sıhhiye meydanına açılan yollar trafiğe kapatıldı.

aa



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,778 µs