En Sıcak Konular

'Dünyayı Amerika kurtaracak'

18 Ocak 2009 17:13 tsi
'Dünyayı Amerika kurtaracak' Ergenekon operasyonları kapsamnda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan eski YÖK Bakanı Kemal Gürüz'den ilginç Ergenekon savunması: Ne Ergenekonu, ben Amerikancıyım... Gürüz gözaltında çok ağlamış, bakın neden...

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınıp sorgulandıktan sonra serbest bırakılan eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, Ergenekon'la ilgisinin olmadığını belirterek, "Ben Amerikancıyım. Dünya barışını ancak Amerika sağlayabilir" dedi.

Hürriyet ve Milliyet gazetelerine konuşan Gürüz, nezarette ağladığını söyledi, "Beni  en çok parmak izimin alınması yaraladı" diye konuştu.

28 Şubat döneminin Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Kemal Gürüz, Ergenekon operasyonunun son dalgasında gözaltına alındı, sorgulandı, ardından serbest bırakıldı.

Gürüz, sessizliğini Hürriyet gazetesinden gazeteci-yazar Ahmet Hakan'la, Milliyet Ankara temsilcisi Fikret Bila'ya bozdu.

YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz, Ergenekon'la ilgisinin olmadığını savundu, "Askeri darbelere karşıyım" dedi ve kendini "Amerikancı" olarak tanımladı.

Gürüz, "Çetelerin kökü kazınmalı. Hayatımda böyle bir faaliyete katılmadım. Veli Küçük'ü, İbrahim Şahin'i tanımam. Amerikan emperyalizmi palavradır. Ben Amerikancıyım. Dünya Barışını ancak Amerika sağlayabilir" dedi.

Kemal Gürüz'e gözaltına alınırken kameralara yansıyan görüntüler de soruldu, "Polise kızmadım" yanıtını verdi.

Gürüz, "Başıma bastıran polise kızmadım. 'Ömrünü devlete adamış bir adama bu yapılır mı?' dedim. Ona bu görevi veren utansın. Ama beni en çok üzen parmak izimin alınması oldu. O anda çok kırıldım içimden ağlamak geldi" dedi.

YÖK eski Başkanı Gürüz, nezarette üç gün boyunca birşey yiyip içmediğini ve hatta zaman zaman ağladığını  anlattı. Sorgu sırasında delil olarak önüne konan telefon kayıtları da Gürüz'ü şaşırtmış.

"Dinci kesim benden intikam alıyor"

Gürüz, "Önüme telefon konuşmalarım koyulunca kırgınlık hissettim. Günlük, olağan konuşmalar. Arkadaşlarımla, gazetecilerle yaptığım konuşmalar. Görüşümü söylemişim. Bir konuya dikkatlerini çekmişim" dedi.

YÖK eski Başkanı 28 Şubat döneminde bugün İçişleri bakanı olan Beşir Atalay'ı Kırıkkale Üniversitesi rektörlük görevinden almıştı. Gözaltına alınmasında bu kararının etkisi olup olmadığı tartışmalarına "Başıma gelenin Atalay'ın intikamı olduğunu düşünmedim. 'Dinci kesim benden intikam alıyor' diye düşündüm" diyerek nokta koydu.

cnnturk



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,287 µs