En Sıcak Konular

Funda Arar Diyarbakır'da konser verdi

18 Ocak 2009 16:22 tsi
Konser için Diyarbakıra giden Funda Arar, şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Filistin halkı için üzüldüğünü belirten Arar, Filistin'in çektiği acıların kendisini derinden etkilediğini açıkladı.

Konser için Diyarbakır'a giden ünlü ses sanatçısı Funda Arar, şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Funda Arar'ın gezisine Vali Hüseyin Avni Mutlu da eşlik etti. GAP Eylem Planı çerçevesinde düzenlenen Diyarbakır kültür ve sanat etkinlikleri bugün Funda Arar konseriyle başlıyor. Konser öncesi kentte tarihi mekanları gezen ünlü sanatçıya Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu eşlik etti.

Diyarbakır'a daha önce de geldiğini belirten Arar, kentte güler yüz ve çiçeklerle karşılandığını vurgulayarak, memnuniyetini dile getirdi.

Gazetecilerin İsrail'in Gazze vahşetini sormaları üzerine Funda Arar, "Filistin'de yaşananlar oradaki halkın çektiği acılar, çocukların masum halkın öldürülmesi beni derinden yaralıyor. 21. yüzyılda savaşlara yer olmaması gerekiyor" açıklmasında bulundu.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, 2009'un Diyarbakır için kültür sanat yılı olacağını ifade ederek, "Cahit Sıtkı gibi, Celal Güzelses gibi şahsiyetlerin yetiştiği sevgi ve güzellikler şehridir. Diyarbakır ve Diyarbakırlının özlemi değerleri ile tanınmasıdır. Burçlarında iki büyük kalp figürü bugüne kadar taşımış bu şehrin hangi köşesine bakarsak kültür, sanat ve sevgi motifleri var. Bundan sonra müzikle kültür sanat etkinlikleriyle adından söz ettirecek bir Diyarbakır olacak" şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 797 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,755 µs