YouTube hamlesi | " /> YouTube hamlesi | "/>

En Sıcak Konular

Vatikan'dan ilginç YouTube hamlesi

18 Ocak 2009 13:42 tsi
Vatikan'dan ilginç YouTube hamlesi 
Vatikan, Hristiyanlık mesajını yaymak için modern bilişim yöntemlerinden de yararlanacak. Vatikan yetkilileri, YouTube'dan yararlanma konusunda ilginç bir karar aldı.

Vatikan, Hristiyanlık mesajını yaymak için modern bilişim yöntemlerinden de yararlanmak için yeni bir hamlede bulunuyor.

Vatikan yetkilileri, Roma Katolik Kilisesi lideri Papa 16. Benediktus'un tüm konuşmalarını internet aracılığıyla tüm duyurmak için YouTube'dan yararlanılmasını kararlaştırdı.

Projenin Vatikan Radyosu, Vatikan Televizyon Merkezi ve Google tarafından hazırlandığı ve Cuma günü basına tanıtılacağı bildirildi.

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu kimi ülkelerde mahkeme kararıyla erişimi engellenen YouTube, Vatikan'ın hazırladığı yeni projeyle, Roma Katolik Kilisesinin dinsel mesajlarını tüm dünyaya iletmek için bir kanal işlevi de görecek.

Papa 16. Benediktus'un yaptığı konuşmalar ve ayinler, Vatikan Radyosu ve Vatikan Televizyon Merkezince hazırlanacak görüntüler eşliğinde YouTube aracılığıyla internet kullanıcılarına sunulacak.

Proje, Roma Katolik Kilisesinin yayımladığı resmi belgelere ve Papa 16. Benediktus'un yaptığı konuşmaların metinlerine, Google aracığıyla daha kolay ulaşılmasını da öngörüyor.

Vatikan, öteden beri internetten de azami düzeyde yararlanmaya özen gösteriyor. Vatikan devletinin resmi sitesi, Papanın konuşma metinleri dahil olmak üzere pek çok belgeyi internet kullanıcılarının hizmetine sunarken, altı webcam aracılığıyla canlı yayın da yapıyor.

Toplam 39 ayrı dilde yayın yapan Vatikan Radyosu ve Vatikan'ın resmi yayın organı Osservatore Romano da kendilerine ait portallar aracılığıyla internet üzerinden yayın yapan Vatikan kurumları arasında yer alıyor.

aa



Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,305 µs