En Sıcak Konular

Gül: İsrail Gazze'den tamamen çekilmeli

18 Ocak 2009 12:38 tsi
Cumhurbaşkanı Gül, İsrail'in ateşkes kararını olumlu olarak değerlendirirken, ateşkesin karşılıklı ve kalıcı olması için İsrail'in Gazze'den tamamen çekilmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''İsrail'in tek taraflı olarak ilan ettiği ateşkes olumlu bir ilk adım teşkil etmektedir. Şimdi ateşkesin karşılıklı ve kalıcı kalması ve İsrail'in Gazze'den tamamen geri çekilmesini sağlamak gerekecektir'' dedi.

Gül, Gazze konusunda yapılacak çokuluslu zirve toplantısına katılmak üzere Mısır'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, toplantıya bölge ve AB ülkelerinden liderlerin katılacağını belirterek, geçen üç hafta içinde bu liderlerle Gazze'de ateşkesin sağlanması için yoğun iş birliği sağlandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, ''İsrail'in tek taraflı olarak ilan ettiği ateşkes olumlu bir ilk adım teşkil etmektedir. Şimdi ateşkesin karşılıklı ve kalıcı kalması ve İsrail'in Gazze'den tamamen geri çekilmesini sağlamak gerekecektir'' dedi.

Gazze'deki insani trajedinin sona ermesinin bir diğer öncelik olacağını dile getiren Gül, Gazze'nin yeniden inşa edilmesinin de başka bir görev olduğunu, çünkü bu kadar yıkımdan sonra okulların, hastanelerin yeniden inşa edilmesi gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, ''Bunu takiben Filistin meselesine adil ve kalıcı bir çözüm için uzun vadeli bir yaklaşımın bütün taraflarda hakim olmasını sağlamak için yoğun bir çaba yine sarf etmek gerekmektedir'' diye konuştu.

aa



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,470 µs