jet yanıt | " /> jet yanıt | "/>

En Sıcak Konular

Livni'den Erdoğan'a jet yanıt

18 Ocak 2009 10:58 tsi
Livni'den Erdoğan'a  jet yanıt 
Başbakan Erdoğan'ın ‘İsrail BM’ye alınmamalı’ sözlerine İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'den yanıt geldi...

Başbakan’ın ‘İsrail BM’ye alınmamalı’ sözünü yanıtlayan Tzipi Livni, “İsrail, BM’nin saygın üyeleri gibi teröre karşı mücadele ediyor” dedi

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, ABD’li mevkidaşı Condoleezza Rice ile Gazze’ye kaçak giren silahların önlenmesine yönelik bir Ortak Anlayış Belgesi imzalamak için geldiği Washington’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “İsrail’in BM’ye alınmaması gerek” sözlerine yanıt verdi.

Ulusal Basın Kulubü’nde yaptığı basın toplantısında Livni’ye İsrailli bir gazeteci “Türk Başbakanı, İsrail’in BM’ye alınmaması gerektiğini söyledi. Bu bağlamda sınırda Türk ve İsrail askerlerinin görev yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye sordu. Livni soruya “İsrail, uluslararası camia ile aynı değerleri paylaşıyor. İsrail, BM’nin pekçok saygın üyesinin ve ABD’nin yaptığını yapıyor. Terörle mücadele ediyor. Dünyanın farklı yerlerinde, farklı koalisyonlar terörle mücadele ediyor” karşılığını verdi.
Tzipi Livni, “Biz İsrail olarak, uluslararası camiadan bize asker göndererek yardım etmelerini istemiyoruz. Bize zaman tanımalarını ve bizi anlamalarını istiyoruz” dedi.
Livni, İslam dünyasından bazı liderlerin kamuoyunun etkisiyle bir şeyler yapma baskısı altında olabileceğini anladıklarını söyleyerek şöyle devam etti:
“Bazı liderlerin kendilerini böyle konuşmaya mecbur hissetmelerini ya da doğru olanı yapmamak konusunda baskı altında olmalarını anlıyoruz. Kamuoyu baskısına karşı gelemiyor olabilirler.”

Barış istiyoruz
İsrailli Bakan, “BM 2. Dünya Savaşı sonrasında ‘Bir daha asla’ sözleriyle kuruldu. Ve şu anda İsrail, Ortadoğu’da varoluşunu kabul etmeyenlere karşı Yahudi halkının anavatanı olarak kendisini savunuyor” ifadesini kullandı.
Hamas’tan beklentilerinin İsrail’in varolma hakkını tanıması, şiddeti bırakması ve daha önce yapılan anlaşmalara saygı göstermesi olduğunu söyleyen Tzipi Livni, “Bu kadar yoğun nüfusu olan bir bölgede, sivil can kaybı olmaması için çok uğraşıyoruz” diye konuştu.

El Beşir hatırlatması
ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi ve düşünce kuruluşu Century Foundation’ın uzmanlarından Morton Abramowitz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hamas’a destek veren sözlerini eleştirdi. Abramowitz, Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Başbakan bu meselenin ahlaki merkezindeki tek sorumluluk sahibi kendisiymiş gibi davranırken dikkatli olmalı. Sonuçta hakkında tutuklama kararı bulunan, soykırım suçlusu Sudan lideri Ömer El Beşir’i Ankara’da ağırladı... Maalesef kendisinin Hamas’a verdiği destek Amerika’daki algılanmasında çok önemli etki yapacak” dedi.

milliyet



Bu haber 833 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,893 µs