Çalışma Grubu'nu göreve çağırmış | " /> Çalışma Grubu'nu göreve çağırmış | "/>

En Sıcak Konular

Çalışma Grubu'nu göreve çağırmış

18 Ocak 2009 10:26 tsi
Çalışma Grubu'nu göreve çağırmış 

Teknik takibe yakalanan Bedrettin Dalan'ın Ergenekon tutuklusu Levent Ersöz'le konuşmasında Cumhuriyetçi Çalışma Grubu'nu göreve çağırdığı ileri sürüldü...

Ergenekon Operasyonu kapsamında gerçekleştirilen 10'uncu dalgada aranan İSTEK Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan'ın, örgütün telekulağı emekli tuğgeneral Levent Ersöz'ü TSK'yı kurumsal zafiyet içerisinde bulduğunu bildirmesi ve Cumhuriyetçi Çalışma Grubu'nu göreve çağırması teknik takibe takıldı.

Halen eşinin tedavisi için ABD'de olan Bedrettin Dalan'ın, 2 bin 500 kişinin ses kaydı örneklerinin bulunduğu CD'lerin ele geçmesiyle örgütün tele kulağı olduğu ileri sürülen emekli Jandarma İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Levent Ersöz ile 2 yıl önce yaptığı telefon görüşmesi teknik takibe takıldı.

Ergenekon Örgütü'nün yöneticisi olduğu ileri sürülen Dalan, Ankara'da yakalanan emekli general Ersöz'e telefon görüşmesinde Cumhuriyetçi Çalışma Gurubu'nun faaliyetleriyle ilgili tavsiye ve öngörülerde bulunduğu iddia ediliyor.

BURS LİSTESİ DE İNCELENİYOR

Bu tavsiyelerde askeri yetkililerin, toplumun bir kesiminin baskı altına alıp sindirilmesi gerektiğini gözden kaçırdığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son dönemde güç kullanmada kurumsal zafiyet içinde olduğu belirtildiği iddia ediliyor. TSK yetkililerinin duruma karşı duyarsız olduğu değerlendirmesinde bulunulurken, bu yüzden Cumhuriyetçi Çalışma Grubu'nun derhal harekete geçirilmesi ve grubun AKP karşıtları ile işbirliğine gitmesi, gerekirse, grubunun yeniden yapılandırılması istendiği kaydediliyor. Dalan'ın yine Ergenekon davasının tutuksuz sanığı eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur ile yaptığı telefon görüşmesinde, TSK'nın Amerika'daki bir Yahudi Lobisiyle irtibata geçip, bu çıkışı durdurması gerektiğini anlattığı görüşmede telefon takibine takıldığı ileri sürüldü. Öte yandan, operasyon kapsamında düzenlenen baskında İSTEK Vakfı'nda bulunan 80 kişilik burs listesi üzerindeki polisin incelemesi sürüyor. İSTEK okullarında okuyan öğrencilerin yer aldığı listede birinci sınıf emniyet müdürlerinden, yüksek rütbeli asker ve bürokrat çocuklarına kadar pek çok tanıdık ismin bulunduğu öğrenildi. Bu öğrencilerin velilerinin Dalan ve örgütle birebir ilişki içersinde olduğu izlenimine ulaşıldığı da iddia edildi.

Bursa'daki görevinde birçok bina yıktırdı

Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan emekli tuğgeneral Levent Ersöz, Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı yaptığı dönemde de tartışılan bir isimdi. Ersöz, 2003'te Uludağ eteklerindeki Hüseyinalan köyünde 20 yıllık Kuran kursu ve aralarında AKP'li yöneticilerin de sahip olduğu birçok binanın kaçak olduğu kanaatine varmış, dönemin DSP'li belediyesi tarafından yıkılmasını istemişti. Ersöz'ün bizzat katıldığı yıkımlara mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiş, ancak 116 binadan onlarcası, karar yetkililerin eline ulaşmadan sabahın ilk ışıklarıyla yıkılmıştı. Yıkılan binalar arasında Milli Gençlik Vakfı'nın Kuran kursu ve o dönemde AKP'den belediye meclis üyesi şu an ise Büyükşehir Belediye Başkan adayı Recep Altepe'nin evi de vardı. Yıkımlardaki etkin rolünden dolayı tuğgeneral Levent Ersöz, sivil toplum örgütü tarafından plaketle ödüllendirilmişti. 4 Mayıs 2003'te İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği (İTÜ-DER) makamında ziyaret ettiği Ersöz'e dönemin dernek başkanı Gürkan Kandir tarafından Uludağ'daki kararları nedeniyle teşekkür ederek plaket verdi.

sabah

 

 

 



Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,885 µs