kopmayan bağı! | " /> kopmayan bağı! | "/>

En Sıcak Konular

Ersöz'le Dalan'ın kopmayan bağı!

18 Ocak 2009 09:45 tsi
Ersöz'le Dalan'ın kopmayan bağı!
6. dalga operasyonundan bir gün önce firar eden ve Ankara'da sahte kimlikle yakalanan emekli Tuğgeneral Ersöz'ün firardan önce sık sık bir araya geldiği Dalan'la arandığı dönemde de görüştüğü iddia edildi... İşte Ersöz ve Dalan'ın şaşırtan görüşme tra

Ergenekon soruşturması kapsamında aranan Bedrettin Dalan ile Ankara'da tedavi için gittiği hastanede yakalanan Tuğgeneral Levent Ersöz'ün çeşitli zamanlarda görüştüğü belirlendi. Ersöz Rusya'ya gitmeden önce telefonla ve yüz yüze görüştükleri belirlenen ikilinin görüşmelerinin Ersöz'ün arandığı dönemde de devam ettiği iddia ediliyor.

Yüz yüze görüşme

Bir Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı ile Jandarma İstihbarat Başkanlığı yapan emekli bir generalin ne konuştuğu merak konusu oldu. İddialara göre; Dalan ve Ersöz, Şener Eruygur'un Jandarma Genel Komutanlığı zamanında kurulan Cumhuriyet Çalışma Gurubu'nun faaliyetleri hakkında konuştu.

Ergenekon'un 6. dalgasından bir gün önce yurtdışına çıkan ve Ankara'da sahte kimlikle geldiği hastanede yakalanan eski Jandarma İstihbarat Daire Başkanı emekli Tuğgeneral Ersöz ile son operasyonda hakkında gözaltına alınma kararı çıkarılan, ancak ABD'de olduğu öğrenilen Bedrettin Dalan'ın telefonla ve yüz yüze görüştükleri belirlendi. Ersöz yurtdışına çıkmadan önce telefonla görüştükleri belirlenen ikilinin Ersöz'ün firari olarak arandığı dönemlerde de görüşmeye devam ettiği iddia ediliyor.

Küçük sorusuna yanıt vermedi

 Hakkında giyabi tutuklama kararı bulunduğu için yakalanmasından itibaren 24 saat içinde hakim karşısına çıkarılması gereken Ersöz, emniyette ve savcıda susma hakkını kullanırken hakim sorgusu da çok kısa sürdü. Ersöz'e Ergenekon'un kilit ismi Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le irtibatı, Ümraniye'de ele geçirilen bombalar ve evinde bulunan dinleme kayıtları soruldu.

Hakimin sorduğu birçok soruda susma hakkını kullanan Ersöz, Veli Küçük'ü tanımadığını belirterek, "Ne şahsen tanıştım ne de bir kere bile telefonla konuştum. Kendisi benim devrem değildir. Aynı yerde de çalışmadık" dedi. Evinde binlerce dinleme kaydı ele geçirilen emekli Tuğgeneral Ersöz telefon dinlemelerle ilgili iddiaları reddetti.

Vizeyi firardan 10 gün önce almış

Hakimin Ümraniye'de ele geçirilen bombaları sorması üzerine ise Ersöz, bir ilgisinin olmadığını savundu. Bu arada Ersöz'ün Rusya vizesini yurtdışına kaçmadan 10 gün önce aldığı belirlendi. Ayrıca Ersöz'ün yakalandığında üzerinde çıkan Mustafa Orhan Gülcü sahte kimliğiyle vize başvurusunda bulunduğu da iddia edildi.

Ergenekon stresi hasta etti

Ergenekon'un 10 dalgasında evi ve vakfı aranan hakkında da yakalama emri çıkartılan Bedrettin Dalan'ın hastaneye yatırıldığı ileri sürüldü. İstek Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dalan'ın kalp damarlarındaki tıkanıklık sebebi ile Amerika'da Miami Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi.

Yapılan tahlil ve tedkik sonunda, sol arterinde tıkanıklık olduğu belirtilen Dalan'ın yarın anjiyo olacağı iddia edildi. 10. dalgada kendisine ait iş yenleri aranan ve eşinin rahatsızlığı dolayısı ile ABD'ye gittiğini açıklayan Bedrettin Dalan'ın sağlık durumunun ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı belirtildi. Dalan'a, çıkan sonuca göre stent takılıp takılmayacağına karar verilecek.

Suç listesi kabarık

J andarma Genel Komutanlığı'nda İstihbarat Daire Başkanlığı yapan Levent Ersöz, dönemin Genelkumay Başkanı ve Kuvvet komutanlarını yasadışı yollardan dinlemekle suçlanmıştı. Şırnak İl Jandarma Alay Komutanlığı yaptığı dönemde faile meçhul cinayetlerle ilgili suçlamalar da yöneltilen Ersöz, hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılmıştı. Ersöz, sevk edildiği İstanbul nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, ''Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek, silahlı örgüt kurmak ve yönetmek, sahte kimlik kullanmak'' suçlarından tutuklandı.

bugün



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,479 µs