şok operasyon | " /> şok operasyon | "/>

En Sıcak Konular

Savcı Öz'e şok operasyon

18 Ocak 2009 09:21 tsi
Savcı Öz'e şok operasyon 
Barolar Birliği Başkanı, günlerdir üstü kapalı olarak dile getirilen bir teşebbüsü gündeme taşıdı. Özok, Ergenekon Savcısı Öz’ün yerine ‘herkes tarafından tanınan’ bir savcı atanmasını istedi.

ERGENEKON terör örgütü soruşturmasını yürüten 5 kişilik savcı ekibinin başındaki İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün görevden alınmasıyla ilgili girişimler el altından devam ederken, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok, ilk kez açıktan Öz’ün görevden alınmasını ve yerine tanınan bir savcının atanmasını talep etti.

Gaziantep Barosunca düzenlenen ‘’AİHM Kararlarında Adil Yargılama’’ konulu konferansta konuşan Özok ‘’Biliyorsunuz son günlerde Türkiye’de bir dava açılıyor, bir grup o davanın lehinde, bir grup aleyhinde yayınlar yapmaya başlıyor. Halbuki davanın yöntemi farklıdır. Kimsenin bir davanın savcısı olmasına, avukatı olmasına, ona soyunmasına hiç gerek yok. Bu ülkede çok yetenekli, çok saygın savcılar ve avukatlar var ve görevlerini yapıyorlar’ dedi.

Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz’e zırhlı araç tahsis edildiğini hatırlatan Özok, ‘’Türkiye’de bu soruşturmayı yürütecek başka savcı yok mu? Ben bu adamı ne tanırım ne de bilirim. Ama bugün neler yazılıyor. Türkiye davaya odaklanıyor ve Sayın Başbakan diyor ki ‘Ben bunun savcısıyım’. Ardından kendi zırhlı aracını savcıya veriyor. Böyle bir şey olabilir mi? Yalnız Ergenekon savcısı değil ki tehdit alan, başka savcılar da var. Peki niye ona zırhlı araç göndermiyorsun?’ dedi. Ergenekon soruşturması çerçevesinde sabahın erken saatlerinde gözaltıların yaşanmasını ve soruşturma ile ilgili bilgilerin sızmasını eleştiren Özok ‘Tamam şeffaf olsun, aleni olsun da böyle kevgire dönmesin’ dedi.

Zekeriya Öz'e terfi yok !

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 17 Cumhuriyet savcısının 1. sınıfa terfi etmesine karar verdi. Savcı Öz listeye dahil edilmedi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Ağustos 2008 dönemi sonuna kadar sürelerini bitiren toplam 915 adli yargı hakim, Cumhuriyet başsavcı ve savcıları ile idari yargı hakiminin yükseltilmesine karar verdi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 17 Cumhuriyet savcısının 1. sınıfa terfi etmesine karar verdi. Yayımlanan listede, önceki toplantılarda 1. sınıfa ayrılması askıya alınan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün olmaması dikkat çekti. HSYK, Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün birinci sınıfa terfi etmesini erteledi.

star



Bu haber 993 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,724 µs