ilginç ceza ! | " /> ilginç ceza ! | "/>

En Sıcak Konular

Susurluk hakimine ilginç ceza !

18 Ocak 2009 09:19 tsi
Susurluk hakimine ilginç ceza ! 

Adalet mekanizmasına yönelik eleştirilerde bulunan eski hakim Sedat Karagül'e ilginç bir ceza verildi.

Susurluk davasına bakarken sürpriz şekilde görevden alınan mahkeme başkanı Sedat Karagül'ün emekli maaşına haciz konuldu. Emekli olduktan sonra bir gazeteye verdiği röportajda dönemin Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ü eleştirerek 'Yargı bağımsız değil!' dediği için hakkında dava açılan Karagül, 6 bin TL tazminat ödemeye mahkûm edilmişti.

Karagül, Susurluk davasının hakimi olarak tanındı. O dönemde İstanbul 6 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi başkanlığını yürüten Karagül, Malki cinayeti, Alaattin Çakıcı ve Türkbank dosyalarına da baktı. Susurluk'un sonuçlanmasına sayılı günler kala ani kararla Sultanahmet Adliyesi'ne atandı. 'Tenzil-i rütbe'yle üye hakim yapılan Karagül, 64 yaşında emekli oldu. 2 yıl önce Sabah'a verdiği röportajda bu atama için, "Türk'ün tavırları, istekleri çok şaşırtıcıydı. Bana direkt baskı yapamıyordu. Aracılarla isteklerini dile getiriyordu. İşine geleni tutukla, işine gelene beraat, işine gelene ceza." ifadelerini kullandı.

Bu sözler üzerine Türk, Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 10 bin liralık tazminat davası açtı. 2 yıl süren davanın ardından Karagül 4 bin lira tazminata mahkum edildi. Mahkeme masrafları ve faizi ile 6 bin 585 lirayı bulan tazminat, Yargıtay'ın onamasının ardından işleme konuldu. Ankara 14. İcra Müdürlüğü, 22 Aralık'ta SGK İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne talimat gönderdi: "Karagül'ün Mart 2009 maaşına haciz başlatın."

Karagül, Sabah'taki röportajda sözlerini şöyle sürdürdü: "Adalet mülkün temelidir denir ya, temel bozuk olursa ne olacak? DGM'de kapıma 'Adalet bakanı giremez' diye yazacaktım. Ama maalesef giremez dediğin adam senin başkanın oluyor." Sedat Karagül'ün bu açıklamaları üzerine Sami Türk, Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 10 bin liralık tazminat davası açtı. Karagül, yaklaşık 2 yıl süren dava sürecinin ardından 4 bin lira tazminata mahkum edildi. Mahkeme masrafları ve faiz ile 6 bin 585 lirayı bulan tazminat Yargıtay'ın onamasının ardından işleme konuldu. Ankara 14. İcra Müdürlüğü Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne gönderdiği talimatla Karagül'ün emekli maaşına haciz konulmasını istedi. İcra Müdürlüğü'nün bu talimatına uyan Kurum, Sedat Karagül'ün emeklilik maaşına 2009 Mart'ından itibaren haciz koydu.

zaman



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,085 µs