En Sıcak Konular

DTP'nin imamı tutuklandı

17 Ocak 2009 23:25 tsi
Van'da Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından üç gün önce düzenlenen İsrail'i protesto gösterisinde basın açıklamasını okuyan fesli ve cübbeli emekli imam Habib Keskin, terör örgütü üyesi olma suçundan tutuklandı.

Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Keskin, sorgusunun ardında sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye getirildi. Savcılık sorgusunun ardında tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Keskin, mahkeme tarafından 'terör örgütü üyesi olmak' ve 'terör örgütünü övmek' suçlarından tutuklandı.

HABİB KESKİN NE DEMİŞTİ?

Habib Keskin, cübbe ve fesiyle okuduğu basın açıklamasında, "Dün Kürt köylerini, Kürt dağlarını bombalarken bugün Filistin'i bombalamışlardır. Gazze'yi bombalayan uçaklar ile Kandil'i bombalayan uçaklar aynıdır. Filistin'de patlayan her bombanın maliyetini halktan çaldığı trilyonlarca parayı Kürtlere karşı kullanmak ve mazlum Kürt halkını demokratik mücadelesini yok etmek için İsrail uçaklarına ve silahlarına para veren AK Parti hükümeti tarafından karşılanmaktadır. Kutsal ve dini bayramlarda bile mazlum Türk, Kürt ve diğer halkların vergileri ile katliamcı İsrail'den alınan uçaklarla 'terörle mücadele adı altında Kürt köyleri ve dağları bombalanmaktadır. Nevruz ve miting için direnen Kürt halkı saldırıya uğramaktadır. Hakları ve özgürlükleri için direnen Filistinliler nasıl ki Siyonist İsrail tarafından 'terörist' olarak görülüp katlediliyorsa aynı şekilde onurları ve hakları için mücadele eden Kürtler de zalim AKP hükümeti tarafından 'terörist' ilan edilip katlediliyor. İsrail ne kadar zalim ve siyonist ise AK Parti hükümeti de o kadar zalim ve siyonist bir zihniyete sahiptir" demişti.

cha



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,129 µs