En Sıcak Konular

'Pinpon topu gibi aralarına aldılar'

17 Ocak 2009 20:19 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti ile CHP'nin gerilim siyaseti izlediğini ileri sürerek,rakiplerinin yargıya yönelik tavrını ilginç bir benzetme ile anlattı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti ile CHP'nin gerilim siyaseti izlediğini ileri sürerek, "Yargıyı rahatlatacak açıklamalar yapacaklarına, yargıya güven vereceklerine 2 kişi pinpon topu gibi yargıyı aralarına alıyorlar, gerilim stratejilerini ortaya koyuyorlar" dedi.

Partisinin Bursa'daki belediye başkan adaylarını açıklamak amacıyla Fethiye Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Bahçeli, CHP ile AK Parti'yi eleştirdi.

İktidarın kamplaşmayı arzulayan siyaset yaptığını savunan Bahçeli, gerilim siyasetini CHP ile birlikte ortaya koyduğunu öne sürdü.

Bahçeli şöyle konuştu: "Yargıyı rahatlatacak açıklamalar yapacaklarına, yargıya güven vereceklerine 2 kişi pinpon topu gibi yargıyı aralarına alıyorlar, gerilim stratejilerini ortaya koyuyorlar. Bu AKP'den kurtulmak gerekiyor. Ama bu demokrasi ile olmalı. Yaşanan darbeler, ara rejimler Türkiye'nin sorunlarını çözmemiş, katlamış ve ötelemiştir...Millet iradesi ile gelip şaşkınların şaşkınlıklardan kurtaracak, yine millet iradesi ile gelecek bir Osmanlı tokadıdır. Bu iktidara gerekli millet uyarısını için seçim karşımızdadır. İktidar eğer uyarı alır kendine çeki düzen verirse, belki Türkiye önüne gelecek sıkıntılardan kurtulur. Ama tersi olursa, 46.6 oyu alırsa, zaten havada, havaalanında olan sayın Başbakan'ı bir daha Türkiye'de görmek mümkün olmaz. Önüne gelene ananı da al git der. Yaptığı yanlışların üzerine de millet iradesini örter. Yine Türkiye'yi yönetmeye aday olursa Allah muhafaza gidişat iyi değil. "

Başbakan'ın yüzde 46 oy aldığı için kendisini tek parti gibi görüp muhalefeti yok saydığını ileri süren Bahçeli, mecliste bulunan 7 partili muhalefet gerçeğini görmek gerektiğini kaydetti. Muhalefetin yetersiz bulunabileceğini ancak yok sayılamayacağını aktaran Bahçeli, şöyle devam etti: "Muhalefeti tam eleştiremiyor diyebilirsin ama, ayağa kaldırıp tek ayak üzerinde yürütmeye çalışırsan orta doğuda da gördüğümüz gibi baz partisine özenmektir. Siyasi partileri oy oranına göre küçük ve hor görmek, siyaseti felakete götürür. AKP'ye oy verenler Erdoğan'ın dikkatini çekmeli. Bu seçim yerel seçimlerin ötesinde AKP'den kurtulma seçimi ve muhalefet değişim seçimi olur. Biz diyoruz ki AKP'nin alternatifi MHP'dir."

MHP'yi kimsenin küçümseyemeyeceğini vurgulayan Bahçeli, Erdoğan'a şu sözlerle tepki gösterdi: "Sen Kasımpaşa'da top koştururken, her gün bu milletin birliği için fidanını kaybeden bir Milliyetçi Hareket Partisi var karşında. MHP'nin hangi güçlüklerle mücadele ederek buralara geldiğini görmek lazım. Hor görmemek lazım. Başka partiye oy verebilirsin, ama bilinmesi gereken bir şey var, oda MHP'ye saygı duyulmasıdır."

Bahçeli, AK Parti'nin 6 yıllık iktidarı sürecinin 'yalan, yolsuzluk ve yoksulluk' dönemi olduğunu ileri sürdü.

Bahçeli, şunları dile getirdi: "2 bin 251 günden bu yana yani 6 yıl 2 aydan buyana ülkemizi AKP yönetmektedir. Cenabı Allah hiç kimseye yüzde 36, arkasından 47 ile iktidar yapmamıştır. Siyasi istikrarsızlığın ardından bir ekonomik kriz yaşanmıştır. Koalisyon yapısı siyasi geleneğimizle çok fazla örtüşmediği için koalisyonlar kopma noktasına geliniyor. Bugün çok daha iyi anlaşılmaktadır ki, Türk siyasetini 2 partili bir döneme getirebilmek için bir tahterevalli oluşturulmuş, bunun bir ucuna AKP, diğer ucuna CHP oturmuştur. Başka bir ülkeden gelmiş olsanız, 29 mart seçimlerle ilgili kanaat uyandırmak isteseniz, o kişi televizyonlarda 2 parti görülüyor, 2 parti seçime gidiyor diyebilir. Gerçek bu mudur? Başta TRT olmak üzere tüm televizyon kanalları demokrasi sürecini işliyorsa, seçime katılacak tüm siyasi partilerin haberlerini eşit olmasa dahi vermek zorundadır. MHP TV'de çıkmak gibi bir antipatimiz yoktur. Ne biliyorsanız onu yapın. MHP bunlara rağmen seçimleri kazanacaktır. MHP'nin bu seçimde başarı sağlaması için büyük gayret göstereceğiz. Buna mecburuz ve böyle bir çalışmayı gerçekleştirmeye mahkumuz."

cha



Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,920 µs