En Sıcak Konular

Aşure kaynaştırıyor!..

17 Ocak 2009 19:11 tsi
Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Müftülük ve Din Görevlileri Derneği tarafından aşure dağıtımı yapıldı. Kaymakam İbrahim Sevimli'nin de katıldığı dağıtımda; bin 500 kişilik aşure, Müftülük ve Din Görevlileri Derneği personelleri tarafından yapıldı.

Aşure yemek için kütüphane önüne gelen misafirlere müftülük tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAS)'in sözlerinin yer aldığı Hadis Kartelası dağıtıldı. Malzemelerini Korkutelili hayırseverlerin karşıladığı aşureler Aşçı Cemil Güngör tarafından yapıldı.

Her yıl geleneksel yapılan aşure ayı organizasyonu bu sene İlçe Müftülüğü Kütüphanesi önünde gerçekleştirildi. Müftü Abdulmuttalib Peşe, Muharrem ayının her geçen gün daha geniş katılımlarla kutlandığını söyledi. Aşureyi başa gelen sıkıntılardan, belalardan kurtulmak için, geçmiş ümmetlerden bu aylarda kurtuluşa erenlerin yaşadığı duyguları canlandırmak için sürdürülen güzel bir gelenek olarak tanımlayan Müftü Peşe, "Biz de bu zamandaki sıkıntılarımızdan kurtulmak için bu tür güzel gelenekleri sürdürüyoruz." dedi. Kaymakam İbrahim Sevimli de, bu güzel geleneğin sivil toplum kuruluşlarının da katkıları ile her geçen gün genele yayılarak sürdürüldüğünü, bunun da sevindirici olduğunu ifade etti. Sevimli, şunları söyledi: "Aşure Ayı, dini bir özellik taşıması açısından halk ve din görevlileri arasındaki kaynaşmayı sağlamasıdır. Ayrıca doğru kaynaklardan hazırlanmış Hadis Kartelası ile vatandaşlarımızın dini bilgilerinin artmasına yardımcı olunmuş. Organizasyondaki tüm yetkilileri kutluyorum."

cha



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,321 µs