En Sıcak Konular

Sedat Peker devrede

17 Ocak 2009 18:10 tsi
ETÖ'ye üyelikten yargılanan Sedat Peker, adamlarıyla devreye girdi. Peker’e bağlı olarak Akdeniz Bölgesinde faaliyet gösteren suç grubuna operasyon düzenlendi.

2005 yılında yapılan “Kelebek Operasyonu” ile yakalanan ve İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesince 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Ergenekon Davasında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla yargılanmak üzere geçtiğimiz Kasım ayında Silivri Ceza Evine nakledilmişti.

Ergenekon iddianamesinde Sedat PEKER’in, “Ergenekon’un yeniden yapılandırdığı Mafia oluşumunun içerisinde yer aldığı” ayrıca “Veli KÜÇÜK’le çok yakın ilişki içerisinde olduğu, Veli KÜÇÜK’e şoför gönderdiği ve şoförün maaşını ödediği” konuları yer almıştı.

Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ) ile bağlantısı sebebiyle davaya dahil edilen Peker’in ceza evi dışında kalan uzantılarının halen aktif olduğu anlaşıldı. Peker’e bağlı olarak Akdeniz Bölgesinde faaliyet gösteren liderliğini Önder Ercan’ın yaptığı suç grubuna Isparta polisinin operasyon düzenlediği öğrenildi.

Isparta ve komşu illerde Sedat Peker’in adını kullanarak baskı ve tehdit ile “kamu kurumlarının düzenlediği ihalelere fesat karıştırmak silahlı örgüt kurmak, kasten silahla adam öldürmeye tam teşebbüs, çek-senet tahsilatı, nitelikli dolandırıcılık ve silah-mühimmat kaçakçılığı” ile suçlanan gruba yönelik Isparta, İstanbul, Konya ve Denizli’de gerçekleştirilen operasyonda Önder Ercan dahil toplam 29 kişi göz altına alındı ve 9 kişi tutuklandı.

Şüphelilerin kişilerin ev ve otolarında yapılan aramalarda; ruhsatsız pompalı tüfek ve tabancaların yanında, “Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Ana Tüzük kitapçığı” ve Sedat PEKER’in 2006’da Kandıra C. Başsavcılığına verdiği ifade tutanağı ele geçirildi.

Bilindiği gibi ”Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği”, Ergenekon Terör Örgütüne (ETÖ) bağlı dernekler arasında olduğu iddianamede belirtilmişti.

Aktifhaber



Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,662 µs