En Sıcak Konular

ABD'de iki banka daha battı

17 Ocak 2009 11:46 tsi
FDIC, dün Illinois eyaletindeki National Bank of Commerce ile Washington eyaletindeki Bank of Clark County'nin kapatıldığını açıkladı. Bu bankalar ABD'de düşen konut fiyatları baskıları, artan mortgage hacizleri ve sıkı kredi koşulları yüzünden bu yıl k

Merkezi Berkeley'deki National Bank of Commerce'ın 7 Ocak itibariyle varlıklarının 430,9 milyon dolar, mevduatlarının 402,1 milyon dolar ve merkezi Vancouver'deki Bank of Clark County'nin 13 Ocak itibariyle varlıklarının 446,5 milyon dolar ve mevduatlarının 366,5 milyon dolar olduğu belirtildi.

Federal Mevduat Sigorta Fonu'nun (FDIC), merkezi Illinois eyaletindeki Oak Brook'da bulunan Republic Bank of Chicago'nun, National Bank of Commerce'ın mevduatlarını üstleneceğini, bu bankanın iki şubesinin bugün Republic Bank of Chicago olarak açılacağını, Republic Bank of Chicago'nun National Bank of Commerce'ın 366,6 milyon dolarlık varlığını satın alacağını bildirdi.

Merkezi Oregon eyaletindeki Roseburg'da bulunan Umpqua Bank da Bank of Clark County'nin sadece sigortalı mevduatlarını üstlenecek. Bank of Clark County'nin şubeleri salı günü Umpqua Bank şubeleri olarak açılacak, Umpqua Bank, Bank of Clark County'nin 30,4 milyon dolarlık varlığını alacak.

FDIC, National Bank of Commerce'ın fona maliyetinin 97,1 milyon dolar, Bank of Clark County'nin maliyetinin ise 120 ila 145 milyon dolar olacağını tahmin ediyor.

Önceki yıl 3 bankanın kapandığı ABD'de geçen yıl 25 banka faaliyetlerine son verdi. Küresel ekonomik krizin etkisini daha da hissettireceği bu yıl birçok bankanın kapanması bekleniyor.

Geçen yıl eylül ayının sonunda Seattle merkezli Washington Mutual iflas etmiş, bu ABD tarihindeki en büyük çöküş olmuştu. Washington Mutual iflas ettiğinde 307 milyar dolar varlığı bulunuyordu.

FDIC, 2013 yılına kadar, 8,9 milyar dolarlık kısmı geçen yıl temmuz ayında IndyMac Bank'ın iflasından kaynaklı olmak üzere fonun kaybının yaklaşık 40 milyar doları bulacağını tahmin ediyor.

FDIC, 8,500 kadar bankanın bulunduğu ülkede, geçen yıl 30 Eylül itibariyle sorunlu banka sayısının 171'e çıktığını ve bunun 1995 yılı sonundan bu yana ki en yüksek rakam olduğunu açıklamıştı.



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,617 µs