1 NUMARA'yı gösteren şema | " /> 1 NUMARA'yı gösteren şema | "/>

En Sıcak Konular

İşte 1 NUMARA'yı gösteren şema

17 Ocak 2009 10:43 tsi
İşte 1 NUMARA'yı gösteren şema Muvazzaf subayların tutuklanmasına neden olan Karargah Evleri’nin şemasında 1 Numaranın adı şimdiye kadar zikredilenlerden çok farklı!

Şemada 1 Numaranın adı İbrahim Arslan adlı işadamı olduğu gözüküyor.

ERGENEKON soruşturması kapsamında bazı muvazzaf subaylar hakkında soruşturma açılmasına neden olan istihbarat raporundaki Karargah Evleri Şeması’nın tepesinde İstanbul Metrocity AVM’de işyeri olan İbrahim Arslan bulunuyor. İşadamı Arslan’ın en tepedeki isim olarak gösterildiği şemaya göre, askeri kesimin sorumluluğunu albay rütbesindeki Cengiz Köylü yürütüyor. Alevi kesimin lideri ise Dede koduyla gösteriliyor. M. Bora Perinçek’in liderliğindeki İşçi Partisi grubu ise hem İbrahim Arslan’a hem de askeri kesimin temsilcisi Cengiz Köylü’ye bağlı olarak faaliyet yürütüyor.

HÜCRE ÖRGÜTLENMESİ

ŞEMADA Albay Köylü’ye bağlı olan Harp Akademisi ve Hava Harp Okulu hücreleri de isim isim belirtiliyor. Şemaya göre, Harp Akademisi’nden yapı içerisinde Albay Y.G., Albay T.T., ile öğrenciler F.K., H.G.A., O.Ş., M.M.B, Y.S.V ve R.O bulunuyor. Hava Harp Okulu mensuplarından oluşan Karargah Evleri üyeleri ise; Binbaşı Bülent önderliğindeki öğrenci O.N., G.G., C.A., A.Ö., E.Y., Ç.D., O.S., İ.B olarak gösteriliyor. Askeri kesime destek sağlayanlar arasında ise Albay S.K. ile Doktor R.K. var. Askeri kesimin altında memur yapılanması yer alıyor ve bu grupta G.T. ile N.A. bulunuyor.

HAVACILAR AĞIRLIKTA

Projenin özellikle havacı kesimden oluştuğuna dikkat çekilen raporda, ‘Hava Harp Akademisi’ndeki aynı görüşü benimseyen subayların kurmaylık sınavında yüksek notlar alması konusunda girişimlerde bulunduğu alınan bilgiler arasındadır’ deniyor.

YİNE ‘İP’ SAHNEDE

KARARGAH Evleri’nin mimari olarak gösterilen İçi Partisi’nden ise Genel Başkan Doğu Perinçek’in oğlu M. Bora Perinçek, Hikmet Çiçek, Zerrin Öztürk ve Bedri Gültekin’in bu birimin kumandasında yer alıyor. İşçi Partisi yönetiminde partinin öğrenci-gençlik yapılanması olan Öncü Gençlik’in askeri disiplin içinde başarıyı yakalayabileceği saptaması yapılarak 2 bin üyelik Öncü Gençlik grubunun tüm yerleşim birimlerine yaygınlaştırılması hedefi deşifre ediliyor. Öncü Gençlik mensuplarına yönelik olarak düzenlenen toplantılarda, ‘Bu işlerin gürültülü patırtılı olacağı, gerekirse silahların bile konuşabileceği’ mesajı veriliyor. İP/Karargah Evleri örgütlenmesi nin amacının ise TSK’nın yanında silahlı mücadele vermek olduğuna değiniliyor.

Star



Bu haber 2,320 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,477 µs