Kimyasal silah kullanılıyor | " /> Kimyasal silah kullanılıyor | "/>

En Sıcak Konular

Kimyasal silah kullanılıyor

17 Ocak 2009 09:35 tsi
Kimyasal silah kullanılıyor AKP'li vekiller Cemal Yılmaz Demir ve Mehmet Nil Hıdır ile İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Mısır'da tedavi gören Gazzelileri ziyaret etti. Demir, yaralardan İsrail'in kimyasal silah kullandığının anlaşıldığını, doktorların da bunu teyid ettiğini söyledi.

AK Partili vekiller Cemal Yılmaz Demir ve Mehmet Nil Hıdır, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile birlikte Mısır'ın başkenti Kahire'de tedavi gören Filistinli yaralıları ziyaret etti.

Kolları bacakları kopmuş, vücutlarında derin yanıklar bulunan yaralıları gören vekiller şoke olurken Cemal Yılmaz Demir, "İsrail'in kimyasal silahlar kullandığı yaralıların durumlarından da anlaşılıyor. Zaten hastane doktorlarının görüşleri de bu yönde. Buna dram demiyorum. Dram az kalır. Tam bir vahşetle karşı karşıyayız" dedi.

Demir, yaralıların tedavisine Mısır hükümetinden gerekli iznin çıkması halinde Türkiye'de devam edileceğini söyledi. Bülent Yıldırım da saldırılarda yaralanan 270 Filistinlinin Kahire'deki çeşitli hastanelerde tedavi edildiğini ancak Gazze'de tedavi olması gereken 3 binin üzerinde kişi olduğunu anlattı. Yıldırım, "Ambulanslar parçalanmış çocuklarla dolu. Gördüklerimiz kelimelerle ifade edilecek gibi değil. Çok yoğun bombardıman var. Bölgedeki kadın ve çocuklar bombalardan kurtulsa bile uzun süre travma yaşayacaklar" diye konuştu.

FOSFOR EN TEHLİKELİSİ

İsrail'in saldırılarda kullandığı beyaz fosfor ile ilgili bilgi veren Erciyes Üniversitesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Abdullah Çoban, fosforun oksijenle temas ettiği andan itibaren yanmaya başladığını ve vücudu yaktığını söyledi. Beyaz fosforun bilinen en tehlikeli kimyasallardan olduğunu ifade eden Çoban şu bilgileri verdi: “İsrail, fosfor bombalarını muhtemelen başka bir bombayla birlikte atıyor. Çünkü görüntülerde beyaz fosforun bomba patladıktan sonra yanarak aşağı indiği görülüyor. Bu da insanların üzerine yapışarak yanmalarına neden olmaktadır." Çoban insanın kemiğini bile yakabilen fosforun bitene kadar yanmaya devam ettiğini ifade etti.

Yeni Şafak



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,524 µs