En Sıcak Konular

Gazze'de ölü sayısı bin 200'e dayandı

16 Ocak 2009 22:50 tsi
Ateşkes görüşmeleri sürerken İsrail sadece akşam saatlerinde 15 Flistinli'yi ölürken bugün ölen Filistinli sayısı 30'u geçti.

Gazze'de ateşkes sağlanması için çabalar sürerken, İsrail ordusunun Gazze'deki saldırıları hız kesmedi. Akşam saatlerinde, Gazze'nin, İsrail'le sınır yakınlarındaki mahallesi Secaiye'de, yas çadırının kurulduğu bir eve açılan tank ateşinde 10 kişi, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bombalanan bir evde ise 4 kişi hayatını kaybetti.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, Cebaliye'de bombalanan evin bir doktora ait olduğu ve doktorun, daha önce Tel Aviv'deki Tel Haşomer hastanesinde çalıştıği bildirildi. Saldırıda doktor yaralanırken, kardeşi ile 3 kızı hayatını kaybetti. Doktor ile yaralananların tedavi için İsrail'e gönderildikleri ifade edildi.

Yine Gazze'nin kuzeyinde, Saftavi mahallesinde hedef alınan bir diğer evde de ölü ve yaralılar olduğu belirtilmesine rağmen, kesin bilgi alınamadı.

Öğleden sonra, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki El Bureyc kampında bir evin bombalanmasında ise bir kadın ile 5 çocuğu öldü. Saldırıda Betran El Manal (30) ile yaşları 7 ila 12 arasında değişen çocuklarının tümü hayatını kaybederken, baba ağır yaralandı.

Gazze Şeridi'nin güneyinde, El Facari bölgesinde, motosikleti ile giden bir başka Filistinli de pilotsuz uçaklardan atılan bir füze ile yaşamını kaybederken, 6 Filistinli yaralandı.

Yine Refah'ta füze saldırısında bir ailenin 3 ferdi öldü, 4 kişi de yaralandı.

Bölgenin kuzeyinde Cebaliye'de, Filistin Bank'ın yakınında bir grup çocuğun bulunduğu alana atılan bomba ile 6 yaşında bir kız çocuğu ve diğer iki Filistinli de hayatını kaybetti.

Gazze'de öğle saatlerinde El Ehli hastanesi yakınında vurulan bir araçta da 2 kişi öldü, bir kişi ağır yaralandı.

Bölgede sadece bugünkü saldırılarda 30'dan fazla kişinin öldüğü belirtilirken, ölü sayının 1169'a çıktığı, bunların 370'inin çocuk, 85'inin kadın olduğu kaydedildi. Yaralı sayısı ise 1750'si çocuk olmak üzere, 5100'ü aştı.

"İRAN TİMİ" YOK EDİLDİ

Öte yandan, Haaretz gazetesinin Filistinli kaynaklara dayanarak verdiği habere göre, Hamas'ın askeri kanadından "İran Timi" olarak adlandırılan ve İran Devrim Muhafızları tarafından eğitildikleri öne sürülen bir grup yok edildi. Aynı kaynaklar, grup elemanlarından çoğunun, Gazze kentinin Zeytun mahallesinde, İsrail askerleri ile çatışmalarda öldürüldüklerini bildirdi. İran'da eğitim gören grubun yaklaşık 100 kişi olduğu, bunların İran'da ve  Hizbullah'ın Bekaa Vadisi'ndeki kamplarında eğitim aldıkları ifade edildi.

Gazze Şeridi'nden çıktıktan sonra, güneydeki tünellerden veya Mısır'ın nadiren kapıları açtığı sırada bölgeye yeniden giriş yaptıkları belirtilen grup üyelerinin, patlayıcılar, tanksavarlar ve daha bir çok askeri alanda eğitim almış oldukları da kaydedildi.

İSRAİL KABİNESİ YARIN ATEŞKESİ GÖRÜŞECEK

Öte yandan, İsrail güvenlik kabinesi yarın toplanarak, Gazze Şeridi'nde tek taraflı olarak bir ateşkes konusunu değerlendirecek.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Mısır İstihbaratı Başkanı Ömer Süleyman ile Kahire'de yapılan görüşmelerde önemli gelişme sağlandı. Başbakan Ehud Olmert ile Savunma Bakanı Ehud Barak'ın, önerilen taslak ateşkes anlaşması üzerinde hafta sonu değerlendirmelerde bulunacakları ve ardından güvenlik kabinesinin yarın akşam toplanarak, ateşkesin kabul edilip edilmemesini oylayacağı belirtildi.

Ateşkes kararının alınması halinde, bunun, Hamas'la bir anlaşmaya varılmaksızın, ABD'nin ve Mısır'ın silah kaçakçılığının önlenmesi yolunda verdiği destekten hareketle Gazze şeridi'ndeki harekatın sona erdirilmesi anlamına geleceği belirtiliyor.

aa




Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,763 µs