En Sıcak Konular

AKP'ye İzmir'de aday şoku!

16 Ocak 2009 22:33 tsi
Erdoğan'ın İzmir aday listesinde öyle bir isim vardı ki önce aday gösterildi ardından da son dakika golüyle değişikliğe gidildi.

AK Parti'nin İzmir'deki en iddiaları adayı Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy ortalığı karıştırdı. AK Parti'nin resmi sitesinde aday olarak açıklanan Şeboy, son dakika değişikliğiyle listeden çıkarıldı. 

AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarından, Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy partinin eğilim yoklamasından da 1'nci sırada çıktı. Başkan Şeboy Buca'da yeniden kesinlikle aday olmayı düşünmediğini söyledi.

ERDOĞAN'A İZMİR ŞOKU

Ancak Taha Aksoy'un AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanmasının ardından Şeboy, “Kaptan aday ol derse yeniden Buca’da aday olurum” şeklinde açıklama yaptı. Şeboy, daha sonra Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile yeniden Buca'dan aday olacağını bildirdi. Böylece AKP'nin Buca adayı kesinleşirken Başbakan Erdoğan'ın adayları resmen ilan edeceği İzmir gezisinden bir gün önce sürpriz gelişme yaşandı. AKP'nin belediye başkan adayları AKP Genel Merkezi, Web sitesine liste şeklinde konuldu.

LİSTEDEN ÇIKARILDI

AKP Genel Merkezi, İzmir'deki 30 ilçe belediye başkan adayı listesini ‘wwww.akparti.org.tr’ adresli web sitesinde yayınladı. Liste saat 15.00'te siteye kondu. Bu listede de Buca Belediye Başkan adayı Cemil Şeboy olarak duyuruldu. Ancak sürpriz bir şekilde yarım saat sonra liste AKP'nin internet sitesinden kaldırıldı. Akşam saatlerinde de bu gelişmenin ardında yatan gerçek ortaya çıktı. Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy'un adaylıktan çekildiği duyuruldu. Bu bilgi AKP'de deprem etkisi yaparken istifanın arkasında Buca Belediyesi'ne yönelik Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturmanın olduğu öne sürüldü.
Buca'da dengeler yeniden değişirken adayın yarın Başbakan Erdoğan tarafından açıklanacağı bildirildi.

hurriyet



Bu haber 919 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,549 µs