En Sıcak Konular

TRT'den Semercioğlu'na yalanlama!

16 Ocak 2009 19:09 tsi
Hürriyet gazetesinin 16 Ocak tarihli Kelebek ekinde Cengiz Semercioğlu'nun kaleme aldığı 'TRT çizgi filmde Zaman gazetesi reklamı yapıyor' başlıklı haberin yalan olduğu ortaya çıktı.

Çizgi filmde 'Zaman Gazetesi' ifadesi geçmiyor  
 
Köşesinde TRT Çocuk'ta her sabah yayınlanan "Ayı Paddington'ın Maceraları" adlı çizgi filmde Paddington'ın ne zaman bir gazete okuyacak olsa 'Zaman gazetesini ver bana' dediğini iddia eden Semerci'nin filmi hiç izlemediği anlaşıldı.

Semercioğlu'nun iddiaları üzerine (gerçi izlemiş gibi yazmış ama) adı geçen çizgi filmi üç defa izlediklerini söyleyen TRT Çocuk Genel Kordinatörü Can Soysal, "Konuşmalarda Zaman gazetesi diye en ufak bir cümle ve kelime yok.

Orijinal çevirisine de baktık filmin. Şöyle ki; çizgi film kahramanımız katılmış olduğu bir yarışma ile ilgili bir posta alıyor. Yarışma ile ilgili olarak da 'Sabah Postası'nda yayınlanmış diyor. Buradan da anlaşılıyor ki Cengiz Bey filmi izlememiş. Zannediyorum dışarıdan biri söyledi kendisine. Keşke bizi arayıp sorsaydı. Kendilerine gerçekleri söylerdik. Biraz basın ahlakıyla ilgili bir durum bu. Köşeden yazmak kolay bunları. Yazdıklarından da sorumludur ayrıca." diyor.

Bazı dizileride dakikalarca gösterilen gazeteleri görmezden gelen Semercioğlu'nun 'Benzer durum Yumurcak'da da yaşanıyor' şeklindeki yazısına ise Yumurcak TV Yayın Yönetmeni Meryem Akbal, "Bunların hepsi yalan. Biz bu konuda özellikle hassas davranıyoruz. Yayınlarımızda en ufak bir reklam yok." şeklinde cevap veriyor.

İzlemediği ve görmediği bir film hakkında yazı kaleme alan Semercioğlu'nun çizgi film karekteri Paddington'ın olmayan konuşmalarını tırnak içinde vermesi gazetecilik etiği açısından yeni bir tartışmayı başlatacak gibi görünüyor...

 zaman



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,960 µs