En Sıcak Konular

DTP 57 ilde başkan adayı gösteriyor

16 Ocak 2009 16:55 tsi
DTP 57 ilde başkan adayı gösteriyor DTP 57 İlde belediye başkan adayı gösteriyor. AK Parti'nin adaylarını açıklayamadığını savunan Genel Başkan Yardımcısı Yüksek, bütün belediyeleri alacaklarını söyledi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek, aralarında Manisa, Elazığ ve Ardahan gibi illerin de bulunduğu 57 belediye başkan adayını açıkladı. Yüksek, DTP'nin Ankara'da CHP adayı Murat Karayalçın'a destek vermeyeceklerini de söyledi.
Açıklanan isimler arasında görevden düşürülen Diyarbakır merkez Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve Şırnak'ın Cizre İlçesi Belediye Başkanı Aydın Budak da yer aldı.

Türkiye'de DTP'nin elinde olan mevcut belediyelerin özgür belediyecilik anlayışı ile hareket ettiğini ileri süren Yüksek, "Kürtlerin yönettiği belediyelerin farkını herkes görüyor. Bölgede AKP'li belediyelere baktığımızda ise belediyeler borç batağında ve hizmet yapamamakta. AKP bölgede her geçen gün kan kaybediyor. Cesaret edip adaylarını açıklayamıyorlar. İtibarları kayboluyor. Partimiz ise tüm belediyeleri almaya kararlı ve çalışmalarımızı da bu yönlü devam ettiriyoruz." dedi.

Diyarbakır gibi önemli şehirlerin adaylarını daha görkemli bir toplantıda açıklayacaklarını dile getiren Yüksek, büyükşehirlerin tümünde sosyal demokrat ve sosyalist partilerle ortak adaylar çıkarabileceklerini ifade etti.

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir dışında hiçbir başvurunun olmadığını dile getiren Yüksek, "Baydemir, partimize başvuran tek kişidir. Yakında tüm belediyeleri açıklayacağız." diye konuştu.

Bölge dışında batı illerinde ortak aday göstereceklerini ifade eden Yüksek, "Ankara'da CHP'den aday olan Murat Karayalçın'a DTP kesinlikle destek vermeyecek. Ne CHP ile ne Karayalçın'la bir ittifakımız sözkonusu olamaz. Karayalçın'ın partisinin Kürt sorunu konusunda bir projesi yok. Bu nedenle Karayalçın'a destek vermiyoruz" şeklinde konuştu.

 

CİHAN

 



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,145 µs