En Sıcak Konular

Bir uyarı da Toptan'dan

16 Ocak 2009 16:07 tsi
16 Ocak 2009 Cuma 15:20 Ergenekon uyarıları arka arkaya geliyor. TSK, Yargı ve Cumhurbaşkanının ardından TBMM Başkanı Köksal Toptan, Ergenekon soruşturmasının siyasi alana taşınmaması uyarısında bulundu.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Ergenekon soruşturmasının siyasi alana taşınmaması uyarısında bulundu.

İNTERNETHABER’e konuşan TBMM Başkanı Toptan, Ergenekon ile ilgili TBMM’nin devreye girmesine ilişkin soruya, “Bu konuda verilmiş Genel görüşme önergeleri var ama Genel görüşmenin nasıl açılacağı Anayasada ve İçtüzükte belli. Orada başkanın inisiyatifi, direk müdahalesi söz konusu değil. Başkanın res’en genel görüşme talibini gündeme alması mümkün değil” dedi. Toptan, şunları söyledi:

“HIRPALARIZ…”
“Çok fazla siyasetin gündemine bunun taşımamak lazım diye düşünüyorum. Siyasetin gündemine taşırsak birbirimizi çok fazla hırpalarız. Onun için bundan kaçınmak lazım. Onun yerine yargıyı olabildiği kadar, mümkün olduğu kadar rahat bırakıp, onların da serinkanlı düşünmesinin ortamını bizim hazırlamamız lazım. Herkes sadece savcının hareketinden olumlu ya da olumsuz bir şey çıkarmamalı. Çünkü yargılama uzun bir süreç. Önce mahkeme karar verecek, arkasından Yargıtay aşaması var. Yargıtay’dan sonra belki Ceza Genel Kurulu aşaması gündeme gelir. Bu sürecin çok sağlıklı biteceğine inanıyorum ben. Onun için çok fazla günlük siyasetin çok fazla malzemesi yapmadan yargı sürecinin bitmesini beklemek lazım.”

SERVİS SORUŞTURMALIK
Toptan, “Bilgi kirliliği olup olmadığı konusunda neler söyleyeceksiniz? Bazı servisler yapılıyor galiba” sorusu üzerine de, “Maalesef baştan beri, bizim anayasanın, yasaların açık hükümlerine rağmen bunlar yapılıyor. Yapılmasa keşke. Ama bunlar olağan hale geldi. Savcılarımız da bu tür işlere müsamaha ile bakıyorlar. Bunların her biri soruşturma konusu olabilir aslında. Çünkü yargılamada soruşturma aşaması gizli.

Toptan, “Ankara’nın sokaklarından her gün bomba çıkmasını nasıl karşılıyorsunuz? Şaşırdınız mı?” sorusuna ise gülerek karşılık verdi.

internet haber



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,397 µs