En Sıcak Konular

Onbinler "İsrail Büyükelçiliği kapansın" dedi

16 Ocak 2009 15:34 tsi
Onbinler İstanbul’daki Cuma protestosu bu hafta Fatih Camii’nde yapıldı. Cuma Namazı sonrası avluda toplanan onbinlerce insan İsrail Büyükelçiliği'nin kapanmasını istedi.

Fatih Camii'nde kılınan Cuma Namazı'nın ardından onbinlerce insan İsrail'in Gazze'deki katliamını protesto etmek amacıyla cami avlusunda toplandı.

Hınca hınç bir kalabalığın toplandığı avluda dün şehit olan Hamas'ın İç İşleri Bakanı Said Siyam ile diğer Filistinli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cami önünde toplanan kadınlı çocuklu kalabalık, İsrail aleyhinde sloganlar attı. Göstericiler "İstanbul'dan Gazze'ye direnişe bin selam" sloganları eşliğinde İsrail'i protesto etti.

AHMET VAROL: SÖZLER İSRAİL'İ YARALAMIYOR

Cenaze Namazı'nın ardından söz alan Ahmet Varol konuşmasının başında, şehit olan Filistin direniş hükümeti Hamas'ın İç İşleri Bakanı olan Said Siyam'a değindi. Varol, İsrail'in saldırılarına karşı mekik diplomasisi yürüten Türkiye'ye Tarık Ali'nin röportajında belirttiği "Sözler İsrail'i yaralamıyor" cümlelerini hatırlatarak, derhal İsrail'le tüm diplomatik ilişkilerin kesilmesini ve İsrail Konsolosu'nun sınırdışı edilmesi çağrısında bulundu. Konya'da İsrailli pilotların uçuş ve tatbikatlar yapmasını eleştiren Varol, Türkiye'nin İsrail'le aralarında yaptığı askeri anlaşmaları iptal etmedikçe Filistin'de bir çözüme ulaşılamayacağını belirtti.

RIDVAN KAYA: HÜKÜMET BİLDİRİ YAYINLAMA İŞİNİ BİZE BIRAKSIN

Özgür-der yönetim kurulu üyesi ve Haksöz yazarlarından Rıdvan Kaya ise, Müslümanların birlik olması gerektiğini belirterek, "hükümetle cumhurbaşkanı açıklamalar yapmak ve bildiri yayınlamak yerine İsrail Büyükelçisi'ni sınır dışı etsin, Konya'daki İsrail askerlerinin eğitimlerine son versin. Bildiri yayınlama işini bize bıraksın” diye konuştu.

TimeTürk



Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,193 µs