En Sıcak Konular

İşte Karayalçın'ın yeni vaatleri

16 Ocak 2009 13:25 tsi
CHP Ankara Büyükşehir Başkan Adayı Karayalçın, seçilmesi durumunda büyükşehir belediyesinin toplantılarının TV’den naklen yayınlanacağını, mal varlığının da her gün 24 saat boyunca internet sitesinden takip edilebileceğini kaydetti.

Karayalçın, Mamak’ta 66 muhtarın katılımı ile Lale Restoran’da katıldığı toplantıda Ankara için hazırladığı 3 büyük paket programı anlattı. Anayasada yerel yönetimlerin üç başlık altında toplandığını, muhtarlığında bu başlıklardan birini oluşturduğunu belirten Karayalçın, AKP tarafından seçimle bu göreve getirilen kamu görevlilerinin yanına parti temsilcisi verilmek istendiğini söyledi. “Bu faşist yönetimlerde olur” diyen Karayalçın, kendisinin seçilmesi durumunda böyle bir şeyin sözkonusu olmayacağını belirtti.

ACİL TEDAVİ PLANI DEVREYE SOKULACAK

Karayalçın, Ankara için yapacaklarını da anlattığı toplantıda, üç ayrı önlem paketi hazırladığını vurguladı. Adına ‘Acil Tedavi Planı’ dediği paketin ilk ayağını ‘Kızılırmak suyunun arıtılması’ olarak açıklayan Karayalçın, Kızılırmak suyunun sağlıksız bir su olduğunu vurgulayarak, “Yaşanan kriz ortamında vatandaşlarımız bir de damacana suyuna para ödüyor. Kızılırmak suyunu Ankara’ya taşımak için 1 milyar dolar harcandı. Arıtmak için de yüklü bir miktar para harcanacak. Ancak yapacak bir şey yok” dedi. Ankara’nın su faturalarının artık 30 günde bir evlere geleceğini de belirten Karayalçın, “Bu suyu ucuza getirecek devrim niteliğinde bir adım olacaktır” diye konuştu. Tüm bunları takip eden süreçte Gerede Havzası’ndaki suyun da Ankara’ya taşınacağını söyleyen Karayalçın, Işıklı Barajı’nın da bitirileceğini ifade etti.


METRONUN 4. HATTI DİKİMEVİ-SİTELER OLACAK

Kızılay-Çayyolu, Batıkent-Eryaman-Sincan ve Keçiören metrolarının bir an önce bitirileceğini ifade eden Karayalçın, 4. hattın ise Dikimevi-Siteler hattı olacağını kaydetti. Sitelerde 20-25 bin civarında esnafın bulunduğuna dikkat çeken Karayalçın, “Siteleri ayakta tutmalıyız. Burası Ankara’nın can damarlarındandır” diye konuştu.


Yapılacak hattın 4 km uzunluğunda bir hat olacağını belirten Karayalçın, 120 milyon dolarlık bir bütçe ile bunun halledileceğini söyledi.

HEMŞERİ YARDIMI BELEDİYEDEN

Karayalçın üçüncü projenin ismini ‘hemşeri yardımı’ olarak açıkladı. TÜİK’in verilerine göre 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 600 TL olduğunu belirten Karayalçın, Ankara’da 90 bin ailenin bu sınırın altında bulunduğunu söyledi. Bu durumu belediyenin imkanları ile aşmayı hedeflediğini belirten Karayalçın, hazırlanacak istihdam programı ile yeni iş imkanlarının oluşturulacağını kaydetti. Proje maliyetini 350 milyon dolar olarak açıklayan Karayalçın, ayrıca yaşlı, engelli ve kadınlar için de ayrı bir istihdam programını devreye sokacaklarını belirtti.

ANKARA PLATFORMU OLUŞTURULACAK

Tüm bunların dışında sivil toplum örgütlerinin, derneklerin katılacağı bir Ankara Platformu’nu hayata geçireceğini söyleyen Karayalçın, 13 Ekim tarihinde bu platformu toplayarak sözkonusu planların bütçelerini açıklayacağını anlattı. Bunun büyükşehir belediyesinin bir provası olacağını belirten Karayalçın, “Ankara İktisadi ve toplumsal Konseyi’ni kuracağız. Bu çok önemli bir olay. Büyükşehrin toplantıları aynı TBMM’de olduğu gibi televizyonlardan canlı yayınlanacak. Vatandaşlarımız her konuya hakim olacak. Seçildiğim gün ailemin malvarlığını belediyenin internet sitesinden her gün 24 saat takip edebileceksiniz. Sürekli yayınlanacak. Mamak için de bir projem var. Mamak’ta bir üniversite kuracağız. 29 Mart günü Ankara’nın yönetimine geleceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

hurriyet



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,840 µs