Levent Ersöz | " /> Levent Ersöz | "/>

En Sıcak Konular

Bir portre: Levent Ersöz

16 Ocak 2009 13:06 tsi
Bir portre: Levent Ersöz JİTEM komutanlarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün ismini kamuoyu faili meçhul ve telekulak iddiaları ile medya takibi gibi iddialar nedeniyle yakından tanıyor.

JİTEM komutanı, faili meçhul zanlısı, tüccar... 

KAWA’YI BİTİREN EKİPTEN: 1980 öncesi PKK’nın rakibi sayılan KAWA örgütüne yurtdışı operasyonu için oluşturulan timde; o dönem Nusaybin Tabur Komutanı Binbaşı Veli Küçük, Yüzbaşı Cem Ersever, Levent Ersöz, Atilla Uğur ve Cemal Temizöz dahil 15 kişi vardı. Tim, 12 Aralık 1980’de Suriye hükümetinin izniyle Kamışlı kentinde KAWA örgütünün 18 kişilik yönetim kadrosunu öldürmüştü.

İMRALI’NIN KOMUTANI: Öcalan’ın askeri yetkililerle gö-rüştüğünü söylediği dönemde İmralı’dan sorumlu komutandı.

SİLOPİ KAYIPLARI: Atilla Uğur ve Veli Küçük ile birlikte Güneydoğu’da çalıştı. 1980’li, 1990’lı ve 2000’li yıllarda birçok kez bölgedeydi. 1995-96 yıllarında Ersöz görevliyken Şırnak için ‘korku tapınağı’ denilirdi. Bölgede lakabı Sarı Levent’ti. O tarihlerde bölgede yüzlerce kayıp olayı yaşandığı iddia ediliyor. 

TELEFONLARI DİNLETTİ: Emekli Orgeneral Şener Eruygur’un Jandarma Genel Komutanlığı döneminde Jandarma İstihbarat Başkanı olan Levent Ersöz’ün adı telefon dinletme olayına da karıştı. O dönem Şanlıurfa Jandarma Alay Komutanı Albay Erdal Sarızeybek, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan bir yetkilinin dokuz telefonunun dinlenmesi talimatı vermesi üzerine durumdan şüphelendi. Dinlenecek telefonların dönemin Başbakanı ve Genelkurmay Başkanı gibi devlet yöneticilerine ait olduğu ortaya çıktı. Bu skandal, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu belirtilen ‘darbe günlükleri’ndeki gelişmelerle aynı döneme denk geliyordu. 

MEDYAYI DA TAKİBE ALDI: Levent Ersöz Jandarma İstihbarat Başkanı’yken, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı Teknik Takip Daire Başkanı Albay Atilla Uğur ile birlikte aralarında Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay’ın da olduğu pek çok gazetecinin telefon görüşmelerini kayda aldırmıştı.

SİLAH ŞİRKETİ:  Ersöz emekli olduktan sonra, Rus savunma sanayi firmalarını çatısı altında bulunduran, ürünlerin tek ihracatçısı Rosoboronexport firmasının temsilciliğini yaptı.

ZİMMETİNDEKİ SİLAHLAR HİZBULLAH’TA: Ersöz’ün, Şırnak Jandarma Alay Komutanlığı yaptığı dönemde, komutanlık envanterine kayıtlı çok sayıda silah ve bomba, 2001 yılı Ocak ayında İdil’deki Hizbullah operasyonunda ele geçirilmişti. Bombalar, Ümraniye’de ele geçen 27 el bombasından biriyle aynı seriden çıkmıştı.

Radikal

İlgili haberler;

Firari Tuğgeneral Ersöz yakalandı

İşte kare kare yakalanma anı - Foto

Ergenekon'da son gelişme

Emekli Tuğgeneral Ersöz Adli Tıp'a sevk edildi

Ersöz'ün yakalandığı hastanenin sırrı

Levent Ersöz'ün kaçış planı

İşte Ersöz Paşa'nın sahte kimliği - Foto

Sahte kimliğin sahibi serbest

Bir portre: Levent Ersöz

Ersöz'ün evinde şok kayıtlar!




Bu haber 1,973 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,891 µs