eldeki bombaları atıyor! | " /> eldeki bombaları atıyor! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon eldeki bombaları atıyor!

16 Ocak 2009 09:37 tsi
Ergenekon eldeki bombaları atıyor! 
Ergenekon Operasyonu dalga dalga genişledikçe Türkiye her gün bir yerlerde bulunan bombalarla sarsılıyor. Dün de 4 farklı şehirde cephane bulundu.

Ergenekon cephanelerinin kazılarla ortaya çıkarılmasından sonra önceki gün Ankara'da çeşitli yerlere atılan el bombaları ve mermilerin ardı arkası kesilmiyor.

Operasyondan sonra korkuya kapılan Ergenekon üyeleri tarafından atıldıkları sanılan cephanelere dün Ankara, Aksaray, İstanbul ve Konya Kulu'da bulunanlar da eklendi.

Ankara'da köprü altında bulunan 13 el bombasının Yarbay Mustafa Dönmez'in evinde bulunan el bombalarıyla aynı kafileden olduğu belirlendi.

ERGENEKON APARTMANI

İlk bulunan cephane haberi Aksaray'dan geldi. Aksaray'da Ergenekon Apartmanı önünde 3 el bombası, 2 sis bombası ve çeşitli çaplarda mermi bulundu. Aksaray Valiliği bir açıklama yaparak 3 pimi takılı el bombası, 13 fişek, 'silindir şeklinde, muhtemelen patlayıcıya ait mekanizma sisteminin parçası'' ile bazı materyaller bulunduğunu bildirdi.

İSTANBUL'DA UÇAKSAVAR MERMİSİ

İkinci 'cephane bulundu' haberi İstanbul Büyükçekmece'den geldi. İstanbul polisi, temizlik işçilerinin ihbarı doğrultusunda inceleme yaptığı Büyükçekmece Mezarlığı'nda 1 uçaksavar mermisi, 15 G3 mermisi buldu.

YARBAYIN BOMBALARIYLA AYNI

Üçüncü cephane de Ankara Pursaklar yakınında bulundu. Çevreyolu viyadüğünün ayağı kenarına bir karton kutu içerisinde bırakılmış yaklaşık 13 el bombası bulundu.

Bombaların bazılarının MKE yapımı taarruz tipi olduğu bildirildi. Bu bombalar ile Yarbay Mustafa Dönmez'de ele geçen bombaların aynı kafileden olduğu belirlendi.

KONYA KULU'DA MERMİLER

Dördüncü 'mühimmat bulundu' haberi de Konya'nın Kulu İlçesi'ne bağlı Tavşançalı Beldesi'nden geldi. Kulu-Konya kara yolunun 20. kilometresinde bir vatandaş tarafından poşet içinde 9 milimetre çapında 600 tabanca mermisi bulundu.

KOŞUYOLUNDA KURŞUN POŞETİ

Son haber ise yine Ankara'dan geldi. Oran'daki koşu yolunda iki gün önce akşam saatlerinde içerisinde değişik çapta mermilerin olduğu bir poşet vatandaşlar tarafından bulundu. Polis değişik çapta yaklaşık 300 merminin bulunduğu poşeti alarak incelenmek üzere el koydu.

UÇAKSAVAR MERMİSİ BİLE ÇIKTI

İstanbul Büyükçekmece Mezarlığı karşısındaki yol kenarına atılan poşetten de uçaksavar mermisi ile G3 mermileri çıktı.

'BU BOMBALAR ARAŞTIRILMALI'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Star ana haberde gündeme ilişkin soruları cevaplarken, Ergenekon bombalarının kaynağının araştırılmasını istedi.

Baykal, 'Derhal, öncelikle, ortaya çıkan silahların nitelikleri, kime ait olduğu, ilk kime ait olduğu, devletin içinden mi, devletin dışından mı edinildiği, kimin aldığı ve oraya nasıl yerleştirildiği, hızla incelenmeli, silahların iç yüzünü ortaya koymak için ne gerekiyorsa yapılmalı. O silahın orda bulunması bir suç feryadıdır, orada bu varsa suç var demektir' dedi.

CHP lideri, Tuncay Güney'in 'Baykal MİT'le bağlantılı' iddiasına ilişkin ise, 'Aklı başında her Türk vatandaşı bunun söz konusu olamayacağını iyi biliyordur. Bunun için cevap verme gereği de görmüyorum'' dedi.

BAŞBAKANIN EVİNİN KROKİSİ DÖNMEZ'DE ÇIKTI

Sakarya'daki evi ile Yenikent'te cephanelik çıkan Yarbay Mustafa Dönmez'in ajandasından Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın evinin detaylı krokisi çıktı.

Tutuklu Yarbay Dönmez'in Sapanca'daki evinde yapılan aramalarda ele geçirilen ancak 3 gün sonra ajandanın iç tarafında saklanmış olarak bulunan krokide Başbakan'ın Ankara'daki evinin tüm detayları yer alıyor.

Bir suikast planı olabilecek şekilde düzenlendiği öğrenilen kroki uydu görüntülerinin yanı sıra evin değişik açılardan çekilmiş fotoğraflarından yararlanılarak oluşturulmuş. Kroki üzerindeki el yazıları ise suikast planının detaylarına işaret ediyor.

LEVENT ERSÖZ, DALAN'I DA DİNLEMİŞ

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün, kendisi gibi aynı davanın firari şüphelisi olan Bedrettin Dalan'ı da dinlettiği ortaya çıktı.

Eşi ve kendisinin tedavisi için Amerika'ya giden ve kısa süre sonra döneceğini belirten Dalan'ı bir sohbet sırasında habersiz kayda alan Ersöz'ün 1,5 saatlik kaydı kendisinin deşifre ettiği öğrenildi.

Konuşması boyunca orduya övgüler yağdıran Dalan'ın 'Ordu istesin herşeyi yaparım. Sadece ben değil ülkenin önde gelen işadamları ordunun istediği herşeyi yerine getirmeye hazır. Artık birşeyler yapmak lazım' dediği öğrenildi.

KILINÇ'IN DÖRT AJANDASINA EL KONULDU

Dokuzuncu dalga Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç'ın 4 ajandasının alıkonduğu öğrenildi.

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar Nihat Taşkın, Mehmet Murat Yönder ve Ercan Şafak ajandaları incelemeye aldı. Ajandalarda, Kılınç'ın görevde olduğu süre boyunca görüştüğü birçok kişinin ismi ve çalışma notlarının yer aldığı belirtildi.

Tüm istihbarat birimlerinin topladıkları bilgilerin aktarıldığı birimin başında olan Kılınç'ın ajandalarının delil klasörlerine konulacağı öğrenildi.

star



Bu haber 278 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,159 µs