İsrail, vahşette sınır tanımıyor! | " /> İsrail, vahşette sınır tanımıyor! | "/>

En Sıcak Konular

İsrail, vahşette sınır tanımıyor!

16 Ocak 2009 08:35 tsi
İsrail, vahşette sınır tanımıyor!  
İsrail, Gazze'de dünyanın gözü önünde 20 gündür Filistinli katliamını sürdürüyor. Canlı cansız her şey hedef!

Dünkü saldırılarda Hamas'ın İçişleri Bakanı Said Siyam'ın da aralarında bulunduğu 15'ten fazla Filistinli hayatını kaybetti. İsrail, saldırganlığını vahşet boyutuna taşırken, operasyonun başladığı günden bu yana ölenlerin sayısı bin 100'ü aştı.  
 
 
Tel Aviv, Birleşmiş Milletler merkezinin yanı sıra bir medya binası ve 500 yaralının bulunduğu hastaneyi vurdu. Saldırının BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un İsrail'i ziyaretinde gerçekleşmesi dikkat çekti. Moon, gelişmeyi zulüm olarak nitelendirdi. Kuruluşun bir sözcüsü, saldırılardan kaçanların barınak olarak kullandığı BM binasına, fosfor bombasının atıldığını kaydetti. Saldırılara uluslararası medya kuruluşlarının bulunduğu bina da hedef oldu. Bürosu vurulan Reuters, İsrail ordusunun, patlamadan önce Kudüs'teki Reuters personelinden Gazze'deki büronun tam yerini öğrendiğini duyurdu. Gazze'de içinde canlı bulunan her yeri hedef alan İsrail, dün ayrıca Filistin Kızılayı'na ait hastaneyi top ateşine tuttu. Yardım taşıyan araçlara da ateş açtı.

Genel Sekreter Moon, tepkisini, görüştüğü Savunma Bakanı Ehud Barak ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'ye iletti. Hamaslıların BM binasından ateş açtığını öne süren İsrail, saldırıdan ötürü Moon'dan özür diledi. Binası vurulan BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı ise Gazze kentindeki faaliyetlerini askıya aldı. BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı sözcüsü Chris Gunness, İsrail'in 'militanlar ateş açtı' iddiasını reddetti. Gunness, Cebaliya'daki okulların vurulması sırasında da aynı şekilde açıklama yapıldığını belirterek, bu konuda soruşturma açılmasını istedi. Bir okul, BM merkezi ve BM ofislerinin yer aldığı komplekste çıkan yangın 6 saatte söndürüldü. Depodaki un, yağ gibi yiyecek maddeleri ile diğer yardımların yandığı öğrenildi. İsrail'in dünkü diğer saldırıları sırasında Gazze kentinde bir BM aracının isabet aldığı ve sürücüsünün yaralandığı bildirilmişti. İsrail, geçtiğimiz hafta da BM kontrolündeki üç okulu vurarak buralara sığınan 30'dan fazla Filistinliyi katletmişti.

Bu arada İsrail füzelerinin isabet ettiği uluslararası medya kuruluşlarının bulunduğu Eşşuruk binasındaki Reuters haber ajansının bürosunun tam yerinin, İsrail tarafından saldırıdan kısa bir süre önce öğrenildiği de ortaya çıktı. Reuters'ın saldırılar başlamadan önce orduya bürolarının koordinatlarını ilettiği ve kendilerine, hedef alınmayacakları konusunda teminat verildiği de belirtildi. Saldırıda binada bulunan Abu Dabi Televizyon kanalı için çalışan iki muhabirin yaralandığı haber verildi.

Hamas'ın bakanına suikast

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu ise İsrail'in Gazze'deki bir hastaneye saldırısını kınadı. El Kuds Hastanesi'nde meydana gelen tahribatın "uluslararası insani hukukun bilinen tüm standartlarına istinaden her yönüyle ve tamamıyla kabul edilemez'' olduğu bildirildi.

İsrail'in Gazze'deki kanlı saldırılarının 20. gününde ölen Filistinlilerin sayısı bin 100'e, yaralı sayısı 5 bine ulaştı. Gazze'deki sağlık yetkilisi doktor Muaiye Hüssein, yalnızca dünkü saldırılarda 70 kişinin öldüğünü açıkladı. Hamas'ın Gazze'deki en önemli beş liderinden biri kabul edilen İçişleri Bakanı Said Siyam da dünkü İsrail saldırılarında hayatını kaybetti. Siyam'ın kardeşinin evine düzenlenen hava saldırısında, Hamas liderinin oğlu ve kardeşinin yanı sıra ailesinden 5 kişinin öldüğü belirtiliyor. Gazze'de yas ilan eden Hamas, Siyam'ın intikamının alınacağını açıkladı.

2 hafta kadar önce İsrail ordusu, 1 tonluk bir bombayla, Hamas'ın bir diğer lideri Nizar Rayan'ı da evinde vurmuştu. Rayan ile birlikte, evdeki 3 eşi ve çocukları dahil 18 kişi ölmüştü. Dış Haberler Servisi

Dünya kınıyor, Tel-Aviv vuruyor

İsrail, birlikleri Gazze kentine yönelik ağır saldırılarını dün de devam ettirdi. Avrupa Parlamentosu, İsrail'in saldırılarını kınayarak, uyguladığı toplu cezalandırma politikasının insan haklarına aykırı olduğunu belirtti. BM Genel Kurulu da ateşkes çağrısını tekrarladı.
 
 zaman



Bu haber 260 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,315 µs