'Kilit Paşa'nın sır dolu 59 günü | " /> 'Kilit Paşa'nın sır dolu 59 günü | "/>

En Sıcak Konular

'Kilit Paşa'nın sır dolu 59 günü

16 Ocak 2009 08:21 tsi
'Kilit Paşa'nın sır dolu 59 günü
Ergenekon'un firari zanlılarından emekli Tuğgeneral Ersöz,prostat ameliyatı olmak için geldiği Ankara'da sahte kimlikle yakalandı. İşte 59 gündür Türkiye'de olan Paşa'nın film gibi seyahati...

Ergenekon'un firari zanlılarından emekli Tuğgeneral Ersöz, prostat ameliyatı olmak için geldiği Ankara'da sahte kimlikle yakalandı. 59 gün önce Türkiye'ye giriş yaptığı belirlenen Ersöz'ün Kıbrıs'a kaçacağı iddia edildi...

Ergenekon soruşturması kapsamında 1 Temmuz 2008'de düzenlenen 6. dalga operasyonundan iki gün önce Rusya'ya kaçtığı belirlenen "firari" zanlı Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat eski Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, dün sabah Ankara’da ameliyat için gittiği özel hastanede yakalandı.

Teknik takibe takıldı

Emekli Tuğgeneral Ersöz’ün 59 gün önce, 17 Kasım 2008'de Mehmet Orhan Gülcü adına düzenlenmiş sahte kimlikle Zonguldak Limanı'ndan yurda girdiği anlaşıldı. Karadeniz’den giriş yapan Ersöz'ün buradan memleketi Burdur’a gittiği tespit edildi. Teknik takiple 3 haftadır Ersöz'ün izini süren, görüştüğü kişileri inceleme altına alan polis, soruşturmayı Çayyolu, Ümitköy ve Konutkent bölgesinde yoğunlaştırdı. İddiaya göre Ersöz’ün Ümitköy’de oturan Rus asıllı Türk kadının evinde gizlendiği yönünde "duyum" alan ekiplen mahkeme kararı ile baskın yaptı, ancak sonuç alınamadı.

7 adet sim kart çıktı

Ersöz’ün tedavi olmak amacıyla Balgat'taki, GATA'dan emekli olan tabip subayların kurduğu özel 100.Yıl Hastanesi’ne gideceğini tespit eden ekipler dün saat 08.30’da hastaneye ulaştı. Üroloji servisinde muayene olan Ersöz ve kendisine refakat eden damadı Baran Kayral ile istihbaratçı astsubay başçavuş Selim Gül gözaltına aldı.

Firari paşa, kendisinin Ersöz olmadığını adının Mustafa Orhan Gülcü olduğunu söyledi. Bunun üzerine polis Ersöz’ün parmak izi karşılaştırmasını yaptı. Parmak izinin Ersöz'e ait olduğunun tespit edilmesi üzerine paşanın kaçak yolculuğu sona erdi. Üzerinden şifreli belge çıkan Ersöz'ün kiralık olan aracında da 7 adet sim kart bulundu.

Yakalanmasa Kıbrıs'a kaçacaktı

Ersöz ve damadı Baran, sağlık kontrolünün ardınadan emniyete götürdü. Zanlılar buradaki işlemlerinin tamamlamasının ardından İstanbul'a gönderildi. Astsubay Gül ise askeri savcılığa sevk edildi. Ersöz polise verdiği ilk ifadesinde sahte Ukrayna pasaportuyla Kasım ayı ortalarında Türkiye’ye geldiğini söyledi. Ersöz ameliyattan sonra Kıbrıs’a geçmeyi planlıyormuş.

“Kocamın Rus sevgilisi yok”

 Ankara Emniyeti’ne giderek eşi ile kısa bir süre görüşen Muzaffer Ersöz ise "Kocamın Rus uyruklu bir sevgilisinin olduğu haberleri tamamen yalan" dedi.

bugün



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,847 µs