Chavez'e teşekkür! | " /> Chavez'e teşekkür! | "/>

En Sıcak Konular

Filistin halkından Chavez'e teşekkür!

16 Ocak 2009 08:06 tsi
Filistin halkından Chavez'e teşekkür! Dünya İsrail’in Gazze’deki soykırımına sessiz kalırken, Venezüella’dan İsrail büyükelçisini kovma cesaretini gösteren Hugo Chavez’e Filistin halkı teşekkürlerini iletti.

İsrail’in Gazze’de 3 haftadır yürüttüğü ve çoğunluğu kadın ve çocuk binlerce sivili katlettiği işgalinin ardından, İsrail büyükelçisini Venezüella’dan kovma cesaretini gösteren Hugo Chavez’e, Filistin halkının teşekkürlerini yansıtan mektubunu Tımeturk tercüme etti..

Rahman ve Rahim olan Allah’ın Adıyla

Sayın Başkan Hugo Chavez,

Bizler, Filistin halkı olarak, cesaretle konuştuğunuz ve aleyhtarlarınızın eleştirilerine ve tabansızlıklarına aldırmadan vicdanınızla hareket ettiğiniz için saygılarımızı borç biliriz.

Sayın Başkan, Gazze’de ailelerimize ve çocuklarımıza yağan ölüm yağmurunu haftalardır seyrediyoruz; buna rağmen ayaktayız ve her şeye hazırız. Bizler barış isteyen dirençli bir halkız. Ancak adaletsizliğe boyun eğmektense savaşırız. Atalarımızın kanunlarıyla yaşar ve ölürüz. Onur, Namus, Gerçek ve Cesaret Kanunları’yla…

Tarih boyunca, adil bir savaşta, her zaman bir şampiyon çıkmıştır, tüm kitlelerin erdemlerini eylemlerine içkinleştiren bir kahraman. Siz böyle biri kahraman olduğunuzu gösterdiniz.

Göreve geldiğiniz andan itibaren muhtaç ve mahrumlara olan bağlılığınızı izledik. Başkanlığınız sadece devam ettiği için değil aynı zamanda imrenilecek bir değer olarak yükseldiği için de Amerikalar çok şanslı. Siz açıkça, 2006’da Birleşmiş Milletler’de şeytanın askerlerinin püskürtülmesine karşı emperyalizm zehrini anlatarak, dünya halklarının hislerine tercüman oldunuz.

Sayın Başkan, sizinle 2007 yazında tanışmayı arzu etmekteydik; ancak ne yazık ki limanlarımızı ve sınırlarımızı kontrol eden İsrail ablukası planlarımızı erteletti. Bizim girişimizle oluşan ateşkes başlarken, meğer altyapımızın yıkımını planlıyorlarmış.

Son 6 aydır İsrailliler, gazetecilerin varlığını kasten ve yavaşça azaltmaktadır ve insani grupların Gazze’ye girişine engel olmaktadır.  Her ay binlerce yardım getiren tırların sayısını bir avuca indirmişlerdir. Bombardımanlarının başladığından beri gıda ve yakıt bulunmamaktadır. Gerçekte 47 fırından sadece 9’u çalışmaktadır. Endüstrinin sadece yüzde 5’i operasyon halindedir. Atık su tesisleri kapandığından, kanalizasyon insanların yaşadıkları yerlere, tarlalara ve denize akmaktadır. 

Bu barbarca katliam sona erdiğine aramızda olanlardan kimlerin hayatta kalacağını bilmiyoruz. Ancak bizler, bir insan ve hükümet olarak, adaletin tecelli edeceği inancımızdan asla vazgeçmeyeceğiz.

Şu an yaptığınızdan daha fazla bir şey isteyemeyiz. Siz bir ulusun sırf kendi kaderini belirlediği için korkutulamayacağını ya da bir liderin emperyalizme karşı çıktığı için tahtını kaybetmeyeceğini ispatladınız. Başkan Chavez’i seçen Venezüella vatandaşlarını selamlıyoruz; insanları politikanın önüne koyabilen bu çağın az sayıdaki liderlerinden biri olduğunuz için size saygılarımızı sunuyoruz.

Sizinle tanışma onuruna kavuşacak kadar yaşayamayabilirim; ancak halkımız politikayı bir kenara bırakarak onurla konuşan ve cesaretle konuşan bu adamla tanışmak için bir delegasyon göndermeden rahat etmeyecektir.

En Derin Saygılarımızla,
Dr. Ahmet Yusuf
Dışişleri Bakanı
Başbakan İsmail Haniye’nin Önceki Siyasi Danışmanı



Bu haber 379 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,487 µs