yeniden aday oldu? | " /> yeniden aday oldu? | "/>

En Sıcak Konular

Melih Gökçek nasıl yeniden aday oldu?

15 Ocak 2009 22:23 tsi
Melih Gökçek nasıl yeniden aday oldu? CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılçdaroğlu Fatih Altaylı'nın Melih Gökçek ile ilgili sorularını bakın nasıl yanıtladı?

Kılıçdaroğlu, Melih Gökçek'in neden yeniden aday gösterildiğini şöyle açıkladı: "Bana ulaşan bazı bilgiler, tabii bunları kanıtlama şansımız yok, Sayın Gökçek'in elinde ciddi dosyaların olduğu. Sayın Gökçek'in aday gösterilmediği takdirde bunları açıklayacağı, dolayısıyla AKP'nin kendi içindeki tartışmalardan zarar göreceği şeklinde. O nedenle 'En iyisi biz aday gösterelim kaybederse de kendisi kaybetmiş olsun' diye bir düşüncenin egemen olduğu kanısındayım"

Kılıçdaroğlu, Altaylı'nın "Gökçek ile yeniden karşı karşıya gelir misiniz?" şeklindeki sorusuna da "İstemem, söyleyeceklerimi söyledim." şeklinde yanıt verdi.

PARLAMENTODA DAHA YARARLI OLURUM

Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde İstanbul'da aday olup olmayacağı konusunda da "Samimi söylüyorum, düşünmüyorum. Ben parlamentoda daha yararlı olacağımı düşünüyorum. Bu kente olağanüstü hizmet verebilirsiniz ama baktığınız zaman partinin yetkili organları var. Onların verdiği karara da elbette saygılı olcağız. En baştan beri söylediğim bir düşünceydi bu. İstanbul SSK'nın yanında çok daha mütevazi bütçeye sahip. Elbette yönetmekten korkmuyorum. "şeklinde konuştu.

LİDERLİĞİ AKLIMIN UCUNDAN BİLE GEÇİRMİYORUM

CHP'ye genel başkan olmayı "aklının ucundan bile" geçirmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Lider olmak kolay bir olay değil. Deniz Bey'in çok olağanüstü bir bilgi birikimi ve deneyimi var. Deniz Bey'e yönelik eleştiriler bizim partinin içinden kaynaklanan eleştiriler. Geldiğimiz noktada böyle saygın bir lidere ihtiyacımız var."

DENİZ FENERİ DAVASI

Almanya'daki Deniz Feneri davasını yakından takip eden Kılıçdaroğlu, davanın Türkiye'ye gelmesi durumunda gerçeklerin ortaya çıkmasına kuşkuyla baktığını söyledi. Alman yargısının "Asıl failler Türkiye'de" açıklamasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "O isimler beraat ederse asıl kıyamet o zaman kopar." dedi.

CHP TRT İÇİN YARGIYA BAŞVURACAK

Tuncay Güney'in TRT'de yaptığı açıklamalara da değinen Kılıçdaroğlu partisinin TRT hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Programda CHP ve Genel Başkan Deniz Baykal'ın suçlandığını öne süren Kılıçdaroğlu, TRT'yi, "Böyle bir şey olması mümkün değil, biz zaten bi buçuk yıldır TRT'ye çıkmıyoruz. TRT AKP'nin borazanı oldu" sözleriyle eleştirdi.

Tuncay Güney'in katıldığı programdaki bir diğer konuk CHP eski Milletvekili Fikri Sağlar'ın tavrını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Fikri Sağlar sessiz kaldığına göre buna katılıyor" dedi.

ERGENEKON SORUŞTURMASI

Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınma biçimlerini eleştiren Kılıçdaroğlu, yargının sonuna kadar gitmesi gerektiğini, suçlu varsa cezasını çekmesini gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Ergenekon iddianamesinin tutarlı olmadığını, aynı görüşte olmayan ve aynı ortamda bulunmayan insanların bir potada eritildiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Yalçın Küçük'ün tutuklanmasıyla ilgili olarak da "Yalçın Küçük darbe yapacak bir hocaysa bunu birisinin bana anlatması lazım. Darbe yapmak Yalçın Küçük'e kaldıysa herkes darbe yapabilir." şeklinde konuştu.

HaberTürk



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,964 µs